Komedija zabune na relaciji Josipović - Tadić

26.6.2011.
16:58
VOYO logo

Prema mnogim medijima, naime, srbijanski predsjednik Boris Tadić nije htio doći na subotnju proslavu Dana državnosti u Zagreb, ali će zato biti u nedjelju u Jadovnom, na grobištu žrtava ustaškog terora. Ispalo bi da Tadić zbog domaćih radikala ne želi na proslavu Dana državnosti pa je zato i izigrao Josipovića.

Tadić je već doživio puno napada pa ga napadaju i srbijanski liberalni komentatori, a Josipović je, prema tom tumačenju događaja, dobio 'košaricu' od Tadića koji, eto, ne želi u Zagreb, ali ide u Jadovno te je time zapravo hrvatskog kolegu preveslao. Međutim, Josipović tvrdi da Boris Tadić uopće nije bio pozvan na proslavu Dana državnosti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Tadić nije bio niti pozvan, što znači da nije mogao nikoga niti izigrati", kaže predsjednik Josipović. Na Pantovčaku za zbrku s pozivom okrivljuju dvostruku politiku HDZ-ove vlasti. Vlada, s jedne strane, daje novac za spomenik u Jadovnom, HDZ-ov koalicijski partner Pupovac organizira svečanost i poziva Tadića, ali se onda čeka predsjednik Josipović kako bi se kritizirao njegov dolazak u Jadovno zajedno s Tadićem, komentira se na Pantovčaku. Tamo se s negodovanjem gleda i na, kako kažu, virtualni antifašizam koji manifestira HDZ.

Kako bilo, Josipović u nedjelju neće zajedno s Tadićem položiti vijence u Jadovnom, nego će to učiniti Vesna Pusić kao njegova izaslanica. Analitičar Žarko Puhovski tvrdi da je do zbrke došlo zato što su Josipovićevi suradnici prvo kontaktirali s Tadićem u Beogradu, prije nego što su o namjeri da pozovu srbijanskog predsjednika obavijestili premijerku Jadranku Kosor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je trebalo pametno osmisliti koje goste iz inozemstva pozvati, zatim su to predsjednik i premijerka trebali dogovoriti, tek onda su gosti trebali biti pozvani, a javnost obaviještena tek kad su pozivi prihvaćeni, kaže Puhovski ocjenjujući da se hrvatski državni aparat osramotio i zato što je priča procurila. Osim toga, ističe, to je trebalo provesti još u travnju, a ne tek dva tjedna prije proslave.

Vezani članci:

arti-201106250040006 arti-201106240801006 arti-201106200981006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo