GODIŠNJI SA ZASTUPNICIMA / Kome košnja trave 'opušta mozak', a tko nikad ne odbija mojito? Zastupnici govore o svom ljetovanju

Image
Foto: Zvonimir Barisin/Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što su nam Dalija Orešković, Domagoj Hajduković, Ivana Kekin i Stephen Nikola Bartulica otkrili što će raditi na godišnjem odmoru, u trećem nastavku red je bio na Nezavisnoj zastupnici te zastupniku Hrvatskih suverenista

27.7.2023.
10:21
Zvonimir Barisin/Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Iako su već otišli na ljetnu stanku, ipak ih je izvanredna sjednica Sabora vratila u klupe.

No, sada je i to iza nas, a političari nastavljaju sa svojim godišnjim odmorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnica Marina Opačak Bilić (Nezavisna) i zastupnik Marijan Pavliček (Hrvatski suverenisti) u našoj su trećoj epizodi "Godišnji sa zastupnicima" otkrili gdje će ljetovati, ali i što vole popiti na godišnjem odmoru.

Pavliček nam kaže kako će i ovo ljeto, četvrto zaredom, provesti na Korčuli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prekrasan zeleni otok, nema velike gužve, idealan za obiteljski odmor. U malo mjestu, zove se Brna. Naići ćemo i do Međugorja, to nam je neki plan", kaže.

Image
GODIŠNJI SA ZASTUPNICIMA /

Koji su to skriveni hobiji naših zastupnika? Kekin i Bartulica otkrili nam što će raditi na svom godišnjem

Image
GODIŠNJI SA ZASTUPNICIMA /

Koji su to skriveni hobiji naših zastupnika? Kekin i Bartulica otkrili nam što će raditi na svom godišnjem

Opačak Bilić ima nešto drugačije planove. Govori da joj je najdraže biti doma, u svom dvorištu na terasi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kućni sam tip te mi najbolji mir pruža moj dom. Niti jedna destinacija ne može mi ponuditi smiraj i odmor kao boravak kod kuće, što je još izraženije otkad zbog relacije Slavonski Brod - Zagreb dosta izbivam, tako da ću godišnji provesti uglavnom tako. Ali, kako nisam sama, ukućani tj. djeca žele ići na more tako da ćemo par dana otići negdje na Hrvatsku obalu. Gdje točno ne znam, jer je to kod nas uvijek last - minute odluka."

Oboje na ljetovanje idu s obitelji, a zanimalo nas je ima li neki film ili knjiga koja će se pročitati na odmoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tijekom godine filmove gledam zbilja rijetko, i to nadoknadim tijekom praznika, ali zimskih. Uglavnom su to ili napeti drama-trileri ili romantični filmovi koji prikazuju radnje iz prošlih stoljeća, jednostavno obožavam gledati raskošne haljine i stil prošlih vremena. Serije ne gledam. Što se tiče knjiga tu nema ili-ili obožavam ljubavne romane i ne čitam ciljano tijekom praznika, nego tijekom godine kad uzmem knjigu "progutam" je u dva-tri dana. Posljednju sam čitala 'Sjene vječne ljubavi' od Alyson Richmana", objašnjava zastupnica.

Pavliček kaže da je baš u saborskoj knjižnici digao jednu knjigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S obzirom na to da sam povjesničar po struci onda me to i najviše zanima. To je povijesna knjiga vezana za stvaranje Banovine Hrvatske, a naziv je 'Banovina Hrvatska' od Nevena Materljana."

Ljeti kada se mogu malo opustiti, Pavliček najviše voli popiti pivo, a Opačak Bilić iako joj je nadraže piće voda, "poziv na mojito ne odbija."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kuhinji zastupnica ne voli eksperimentirati.

"Kad god ne znam što bih spremala onda su na meniju ili zapečene paprike ili špageti bolonjez. U kuhinji je moj moto praktično, brzo i ukusno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zastupnik tvrdi da i nije baš neki kuhar, ali djeci će uvijek složiti ćevape i pomfrit, a možda i neku tjesteninu.

U restoranu mu je prva narudžba obavezno kava i mineralna dok su zastupnici palačinke prva stavka s menija. Kako kaže, "voli ih jesti, ali ne i peći".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hobija i zanimacije ne nedostaje uz djecu, Opačak Bilić tako sve ideje prepušta njima pa se ona samo prilagodi. Pavliček se slaže s njom i kaže kako nastoji što više vremena provesti s djecom s obzirom na to da veći dio godine nije s njima. Ipak, ima nešto što ga "ispunjava".

"Najbolji mi je briga oko vrta, u smislu košnja trave i živice i svih tih zelenih površina koje imam u dvorištu. To mi opušta mozak."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A bez koje to stvari ne mogu zamisliti ljetovanje?

"To je realno mobitel, nažalost. Jednostavno se morate i u vrijeme godišnjih odmora informirati o stanju u državi, ali i biti dostupni 24 sata. S obzirom na to da se dnevna politička situacija često vrlo brzo mijenja, a i zbog odnosa unutar same stranke moram biti na raspolaganju članovima", kaže zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod zastupnice je to jednostavan odgovor, a to je "lagana lepršava haljina".

Zanimalo nas je i o čemu prvo žele govoriti kada se vrate u saborske klupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, u Hrvatskoj je spektar tema o kojima bi se trebalo pričati nepresušan jer u svakom resoru nedostaje kvalitetnijeg pristupa stvarnim problemima. No, teme koje se tiču Slavonije uvijek su mi prioritetne", poručuje Opačak Bilić.

"Brojne afere koje malo-malo nastaju u hrvatskom društvu o kojima ćemo definitivno više raspravljati u Hrvatskom saboru", kaže Pavliček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj, smatraju li da saborski zastupnici imaju predugi godišnji odmor, odnosno koliko bi on trebao trajati.

"Dva mjesta je predugo, tri do četiri tjedna bila bi dovoljna", zaključuje zastupnica. Isto zbori i zastupnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Općenito bi godišnji odmor trebao trajati koliko i za sve ljude u radnom odnosu, maksimalno do nekih 30 dana. Ne znam zbog čega bi zastupnici zaslužili duži godišnji odmor. Posebice zbog situacije u kojoj se država trenutno nalazi", zaključio je Pavliček.

U sljedećem nastavku "Godišnjeg sa zastupnicima" pročitajte gdje će odmoriti zastupnice Anka Mrak-Taritaš i Urša Raukar-Gamulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo