vozite oprezno! / Kolone na cestama prema moru i na graničnim prijelazima, gužve u trajektnim lukama

Image
Foto: Pixsell

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila i mole ih za strpljenje

20.7.2019.
17:43
Pixsell
VOYO logo

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i prema unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 Zagreb - Split-Ploče, na A3 Bregana - Lipovac u smjeru istoka, A2 Zagreb - Macelj prema Zagrebu, na većini cesta u priobalju i na graničnim prijelazima gdje su zabilježena duža čekanja, a povremeno se vozi u kolonama.

Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da održavaju sigurnosni razmak između vozila i mole ih za strpljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću objavljenom u 16.15 sati, na A1 Zagreb - Split - Ploče, kod naplatnih kućica Lučko i Demerje kolona je na izlazu prema Zagrebu duga oko 800 metara. Povećana je gustoća prometa između naplatne postaje Lučko i Karlovac u oba smjera. Vozila voze u koloni između čvora Otočac i tunela Mala Kapela u smjeru Zagreba. Između čvorova Gospić i tunela Grič u smjeru Zagreba kolona je duga oko pet kilometara, a kolona vozila između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok u smjeru Dubrovnika duga je oko pet kilometara.

Na A7 GP Rupa - Diračje i čvor Draga - čvor Šmrika usporen je promet između čvorova Sv. Kuzam i Šmrika u smjeru otoka Krka (vozila se povremeno zaustavljaju kod tunela Burlica); kod čvora Matulji pojačan je priljev vozila u oba smjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sezona je došla do vrhunca! Pogledajte kilometarske kolone u Lučkom i na graničnim prijelazima

Image

Sezona je došla do vrhunca! Pogledajte kilometarske kolone u Lučkom i na graničnim prijelazima

Vrlo je gust promet u smjeru otoka Krka. Kolona vozila proteže se oko 500 m u smjeru Krka.

Zbog prevrtanja vozila i istjecanja goriva na kolnik na državnoj cesti DC76 Poljice - Zagvozd vozi se jednim trakom naizmjence, a kolone su u oba smjera duge oko  kilometar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pomorskom prometu nema teškoća. Pojačan je priljev vozila u većini trajektnih luka i pristaništa, uz povremeno duža čekanja na ukrcaj. Prema potrebi uvode se dodatne trajektne linije te trajekti povremeno plove izvan uobičajenog ljetnog reda plovidbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo