KOLINDINA EMOTIVNA PORUKA NA FACEBOOKU: / '19. svibnja bio je jedan od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti'

Image

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović na Facebooku je objavila emotivnu poruku u kojoj se prisjetila 19. svibnja kao jednog od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti.

19.5.2017.
14:08
VOYO logo

Tog je dana prije 26 godina prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman raspisao referendum na kojem je narod mogao slobodno izraziti volju za samostalnu i suverenu državu, napisala je predsjednica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'19. svibnja jedan je od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti. Prvi put hrvatski je narod mogao slobodno i neposredno izraziti volju „ZA“ svoju samostalnu i suverenu državu. I učinio je većinom od 94 posto, zajedno s pripadnicima nacionalnih manjina. Raspisivanje referenduma bila je jedna od najvažnijih odluka predsjednika Tuđmana, izraz njegove nepokolebljive vjere u povijesnu zrelost hrvatskoga naroda i hrvatskih građana. Bio je to ujedno dan u kojemu smo preuzeli odgovornost za svoju budućnost, za svoju državu. U proteklih dvadeset šest godina prošli smo težak put, ali mnogo smo postigli. Sada su nam ciljevi demografska obnova te gospodarski prosperitet i željeni životni standard. Mladi, nezaposleni, oni koji se iseljavaju, blokirani, oni koji strepe od ovrha i mnogi drugi šalju nam jasnu poruku: želimo pravedno društvo, želimo egzistencijalnu sigurnost i perspektivu. Čvrsto vjerujem kako ćemo to ostvariti zajedništvom koje će znati odgovoriti na te i sve druge izazove našega vremena. Neka nam živi jedina i vječna domovina Hrvatska!', napisala je na Facebooku predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo