stezanje remena / Kolinda: Uložit ću u kampanju vlastitih 200 tisuća kuna!

Image
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL

Odgovarajući na pitanja medija, Kolinda Grabar Kitarović rekla je da u ovom trenutku ne može reći hoće li troškovi kampanje ići do samoga limita, ali da će biti štedljivi zbog gospodarske situacije u Hrvatskoj.

11.12.2014.
14:18
Matija Topolovec/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović rekla je u četvrtak u Krapini da će u svoju izbornu kampanju uložiti 200.000 kuna vlastitog novca, od ušteđevine, te da je to u četvrtak, u skladu s propisanim rokom, i objavila na svojoj internetskoj stranici.

Odgovarajući na pitanja novinara u Krapini, koju je posjetila u okviru izborne kampanje, rekla je da u ovom trenutku ne može reći hoće li troškovi kampanje ići do samoga limita, ali da će biti štedljivi zbog gospodarske situacije u Hrvatskoj. Tješi je, rekla je, činjenica da se utrošeni novac u kampanji ulaže u hrvatsko gospodarstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje koliko će stranka uložiti u njezinu kampanju, Grabar Kitarović odgovora da će se to tek vidjeti. Sve će biti i jest transparentno, rekla je komentirajući tako i pitanja GONG-a o tome jesu li sredstva prikupljena na donatorskoj večeri uplaćena u skladu sa zakonom to jest s propisanih i na propisane račune.

Ako bilo tko ima kakvih pitanja može nazvati i pitati, kaže, a za donatorske večeri ističe da su one uobičajena praksa u svijetu. "Ne vidim u čemu je razlika između toga da sjednemo svi zajedno na večeru od toga da se samo potpisuju donatorski ugovori i da se samo daju novci. Ja mislim da je ovo prvo ljepše i kulturnije", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović počela je obilazak Krapine posjetom sajmu, gdje se družila s članovima stranke i građanima, nakon čega je uslijedio posjet Domu za starije i nemoćne osobe „Sveti Nikola“. Tom je prilikom istaknula da će, kao buduća predsjednica, posebnu brigu posvetiti upravo toj populaciji. Rekla je da je u kampanji i pretkampanji posjetila puno takvih domova i umirovljenika zato da ukaže na potrebu brige za starije osobe.

Moramo biti država koja će osigurati tržišno gospodarstvo ali i socijalnu stabilnost i kao predsjednica zagovarat će socijalnu stabilnost, odnosno da se starijim osobama osigura dostojan život, poručila je. "Siromaštvo je svugdje oko nas, broj siromašnih osoba naglo je skočio u posljednje tri godine, posebno među djecom i umirovljenicima. Činjenica da imamo gladnu djecu u Hrvatskoj je neprihvatljiva i to moramo mijenjati", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Doma za starije i nemoćne, Grabar Kitarović obišla je prostorije Crvenog križa u Krapini. Posjet Krapinsko-zagorskoj županiji trebala bi nastaviti obilaskom tvrtke INKOP u Bedekovčini, slijedi druženje s građanima u Donjoj Stubici, a boravak u toj županiji završit će u Zaboku u City parku gdje će obići Advent u Zaboku i klizalište.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo