Kolinda precizno bira svoje suradnike, a na ovaj trojac računa u kampanji

Sinjska alka i Dan pobjede u Kninu precizno su pokazali tko su osobe na koje u predizbornoj kampanji računa Kolinda Grabar-Kitarović.

7.8.2014.
7:13
VOYO logo

Iako u kampanju službeno kreće za nešto više od mjesec dana, već se može vidjeti tko su suradnici na koje se namjerava osloniti u utrci protiv predsjednika Ive Josipovića i ostalih kandidata, piše Jutarnji list.

Postaje očito da se Kolinda Grabar-Kitarović odlučila okružiti pripadnicima ponešto umjerenijeg dijela HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trojac koji stoji uz Kolindu

A prvi suradnički krug sačinjavaju Tonći Kunjašić, Miro Kovač i novinarka Jadranka Jureško-Kero.

Tonći Kunjašić bio je u timu koji je zastupao Antu Gotovinu. Bio je zadužen za kontakte s novinarima, a odnedavno ima tvrtku koja se bavi PR-om. Dobro informirani izvor iz HDZ-a tvrdi kako je Kunjašića kao pouzdanog suradnika angažirao Tomislav Karamarko, a Kolinda Grabar-Kitarović je na neki način morala pristati na suradnju. Kunjašić je u Kninu davao naputke Karamarku i Kitaraović kako da se pozicioniraju da bi ih kamere snimile. Svi su ga slušali bez pogovora uz lagano gurkanje laktova okupljenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi po važnosti u njezinoj ekipi je Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a, i vjerojatni šef Kolindine kampanje.

Treća je Jadranka Jureško-Kero, koja od 1999. živi u New Yorku sa suprugom Domagojem Kerom, bivšim generalnim konzulom, koji je nakon odlaska iz diplomacije postao direktor Podravke u SAD-u i Kanadi. Ona je od 2001. dopisnica Večernjeg lista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo