OGLASIO SE PANTOVČAK: / 'Obavijestila je Ministarstvo da neće ići u Marakeš, njezin stav o pitanju migracija je javno izrečen'

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Odluka je još čudnija obzirom na to da u Marakešu nitko neće ništa potpisivati, a predsjednica ionako nije nadležna

2.11.2018.
16:29
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nedavnom obraćanju Općoj skuštini UN-a pozdravila je uspješan završetak pregovora o Globalnom sporazumu za sigurnu, urednu i redovnu migraciju i navela kako se veseli sastanku u Marakešu. Međutim, u međuvremenu se predomislila i odlučila ne otići.

Zbog toga je ekstremni desničar koji je kokainom plaćao prostitutke likovao, tvrdeći da je Kolidna odustala od sporazuma, a ministarstvo vanjskih poslova i Vlada ostali zatečeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ČOVJEK KOJI JE KOKAINOM PLAĆAO PROSTITUTKU LIKUJE: /

Uvjeren je da mu je predsjednica nešto otkrila, ali...

Image
ČOVJEK KOJI JE KOKAINOM PLAĆAO PROSTITUTKU LIKUJE: /

Uvjeren je da mu je predsjednica nešto otkrila, ali...

Na koncu, Ured predsjednice se oglasio priopćenjem, piše N1. Odgovor Ureda predsjednice prenosimo u cijelosti.

"Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u nedavnom je obraćanju Općoj skupštini UN-a pozdravila “uspješan završetak pregovora o Globalnom sporazumu za sigurnu, urednu i redovnu migraciju“ te najavila sudjelovanje na konferenciji u Marakešu u prosincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, Predsjednica Republike donijela je odluku da neće sudjelovati na navedenoj konferenciji, koja je službenim putem prenesena Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

Nadalje, stav Predsjednice Republike o pitanju migracija više puta javno je izrečen i objavljen. Predsjednica Republike pitanje migracija smatra dugoročnim pitanjem koje zahtijeva zajednički pristup usmjeren na sam izvor ljudskih migracija te se zalaže za nastavak rješavanja temeljnih uzroka, a da se pritom traže održiva i trajna rješenja za sukobe i krize, te usmjeravanje napora prema stabilizaciji stanja", odgovorili su iz Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ionako nitko neće ništa potpisivati

Marakeški sporazum zapravo je katalog mjera pod nazivom Globalni kompakt o sigurnim, uređenim i zakonitim migracijama koji je nastao pod okriljem UN-a. Proces sastavljanja toga dokumenta počeo je usvajanjem Njujorške deklaracije o izbjeglicama i migrantima iz 2016. koju su prihvatile 193 zemlje članice UN-a, među njima RH.

Dokument se u Marakešu u prosincu neće službeno potpisivati nego će na konferenciji šefova država i vlada dobiti političku podršku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo