OVO MORATE POGLEDATI / Kolinda opet preselila ured pa usred političke krize otišla u Karlovac djeci čitati bajke i pucati iz oružja

Dok predsjednikuje iz Karlovca Kolinda Grabar-Kitarović sudjelovala je i na proslavi 120 godina rada jedne škole, prilikom čega je čitala učenicima

26.3.2018.
16:57
VOYO logo

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović privremeno je preselila svoj Ured u Karlovačku županiju. Ured je otvorila govorom u kojem je upozorila na lošu demografsku situaciju u zemlji, nakon toga se sastala s alžirskim šefom diplomacije, a dan je iskoristila i za prisustvovanje obilježavanja 120 godina rada Osnovne škole Dragojle Jarnević.

Kako je protokolom i predviđeno, Grabar-Kitarović je učenicima u sklopu projekta "Hrvatska čita" u Karlovcu pročitala ulomak iz bajke Ivane Brlić-Mažuranić "Kako je Potjeh tražio istinu". Više pogledajte u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Kolinda Grabar Kitarović puca iz oružja u karlovačkom HS Produktu

Image

Kolinda Grabar Kitarović puca iz oružja u karlovačkom HS Produktu

Karlovačka škola koja slavi 120 godina rada pod pokroviteljstvom Predsjednice nosi ime književnice i društvene djelatnice Dragojle Jarnević, koja je nakon školovanja u Karlovcu boravila je u više europskih gradova radeći kao odgojiteljica i guvernanta u bogatim obiteljima. Po povratku u Karlovac pokušala je osnovati privatnu djevojačku školu, a potom je podučavala djecu oba spola u vlastitom domu.

Predsjednica je nakon posjeta školi obišla prostore tvrtke HS Produkt, koja se bavi proizvodnjom oružja pa se i okušala na nišanu.Svečanost je održana u prostorijama susjedne Ekonomske škole (jer OŠ nema adekvatnu dvoranu), a ulumak iz djela Ivane Brlić-Mažuranić izabran je iz razloga što je jedna od naših najvećih književnica rođena u nedalekom Ogulinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo