'PRETRPANA SAM' / Kolinda odgovorila na napise da se Rusija miješala u izbore koje je izgubila: 'Nemam se vremena baviti tom temom'

Image
Foto: Twitter

Bivša predsjednica prošlog je tjedna gostovala u podcastu bivšeg direktora britanske vanjsko-obavještajne službe MI6 Sir Richarda Dearlovea gdje je rekla da se Rusija umiješala u izbore koje je ona izgubila od Zorana Milanovića te da su izveli hibridnu akciju

13.9.2023.
11:23
Twitter
VOYO logo

Bivša hrvatska predsjednika Kolinda Grabar-Kitarović ponovo se oglasila oko svoje izjave u kojoj je Rusiju optužila da se miješala u predsjedničke izbore na kojima je ona izgubila.

"Vidim da su se naši mediji uhvatili tog jednog dijela u podcastu kojeg sam spomenula gotovo usputno", rekla je pa dodala kako se slaže da je to važna tema o kojoj se treba razgovarati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, trenutno nisam u poziciji jer sam pretrpana (vjerujte mi, doista pretrpana) pripremama za sljedeći tjedan u New Yorku, gdje imam nekoliko važnih konferencija o pripremljenosti za pandemiju i hitne zdravstvene situacije kao supredsjedateljica GPMB", kazala je.

Podsjetimo, bivša predsjednica prošlog je tjedna gostovala u podcastu bivšeg direktora britanske vanjsko-obavještajne službe MI6 Sir Richarda Dearlovea gdje je kazala da se Rusija umiješala u izbore koje je ona izgubila od Zorana Milanovića te da su izveli hibridnu akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
VOLE GRISTI /

Biden ima Commandera, Putin je od Vučića dobio Pašu, a Kolinda je imala Kiku. Kakvi su ljubimci predsjednika?

Image
VOLE GRISTI /

Biden ima Commandera, Putin je od Vučića dobio Pašu, a Kolinda je imala Kiku. Kakvi su ljubimci predsjednika?

Ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov za RTL Danas reagirao na njezine tvrdnje i poručio kako se Rusija nikada ne miješa u izbore.

"Bio sam svjedok predsjedničkih izbora 2016. godine. Bila su dva kandidata: Ivo Josipović i Kolinda Grabar Kitarović. Oboje su bili prijatelji Ruske Federacije. Naša politika nije baš otvorena. Nikada se ne miješamo u unutarnje poslove. Za nas je svejedno tko će pobijediti, Josipović ili Grabar-Kitarović. Moramo poštovati izbor naroda", istaknuo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da Grabar-Kitarović nije bila vrsta optičke smetnje Rusiji i podsjeća da je s njom imao izvrsne prijateljske odnose otkako je došao u Hrvatsku.

Na pitanje je li Rusiji bilo u interesu da Zoran Milanović postane predsjednik, Azimov je ponovio da za Rusiju nema razlike tko će biti predsjednik države jer i Milanović ima prijateljske osjećaje prema Ruskoj Federaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Bivši ruski veleposlanik o optužbi Grabar-Kitarović i 'hibridnom ratu': 'Mi se nikad ne miješamo u izbore'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo