KOLINDA KRENULA U AKCIJU: / Upravo slaže tim za bitku protiv Škore, kada se analiziraju ove osobe - jasno je koji joj je cilj

Image
Foto: Profimedia

U predsjedničku kampanju Kolinda će se formalno upustiti u rujnu, ali pripreme naveliko teku pa je tako obavila razgovore s predsjednicima županijskih organizacija HDZ-a

26.7.2019.
8:22
Profimedia
VOYO logo

Posljednjih dana predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović obavlja razgovore i sastavlja svoj izborni stožer, doznaje Večernji list. U predsjedničku kampanju Kolinda će se formalno upustiti u rujnu, ali pripreme naveliko teku pa je tako obavila razgovore s predsjednicima županijskih organizacija HDZ-a. Prema informacijama Večernjeg lista, Ivan Anušić, osječko-baranjski župan i šef županijskog HDZ-a, trebao bi biti šef Kolindinog izbornog stožera.

Image

Anušić kao predsjedničin izbor nimalo ne čudi jer dolazi iz Slavonije koja je demografski opustošena i k tome Anušić dobro kotira u desnom biračkom tijelu. No, predsjednica je razgovor obavila i s karlovačkim županom i glavom tamošnje HDZ-ove organizacije Damirom Jelićem. On bi također trebao biti uključen u Kolindin stožer, ali tako da bude zadužen za svoju županiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLINDA IMA PLAN ZA PREDSJEDNIČKU KAMPANJU: /

Želi mobilizirati i desnu i lijevu frakciju HDZ-a

Image
KOLINDA IMA PLAN ZA PREDSJEDNIČKU KAMPANJU: /

Želi mobilizirati i desnu i lijevu frakciju HDZ-a

Davor Ivo Stier i Ivan Penava u Kolindinom timu

Spomenuti karlovački župan bio je na parlamentarnim izborima 2016. u Plenkovićevu stožeru, no dobiva se dojam da se Jelić distancirao od premijera nakon što je ovaj inzistirao na usvajanju Istanbulske konvencije. Ono što se može primijetiti jest da Kolinda svoje ljude za tim traži među desnije orijentiranim i konzervativnijim HDZ-ovcima sa stranačkom bazom i rezultatima na terenu. Dio predsjedničina stožera bi trebao biti i Ivo Ivančić, direktor Veleučilišta VERN i nekadašnji HDZ-ov zastupnik.

Image

Davor Ivo Stier također bi trebao sudjelovati u Kolindinoj kampanji, ali i Ivan Penava kojeg je predsjednica prije nekoliko dana ugostila i pružila mu potporu u vezi ćirilice u Vukovaru nakon odluke Ustavnog suda. Od Stiera i Penave se vjerojatno očekuje da pokušaju privući ili vratiti birače koje je HDZ izgubio na izborima za Europski parlament i koji bi se sada mogli usmjeriti prema Miroslavu Škori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I Kolinda i Škoro ciljaju gotovo isto biračko tijelo. Stier je nedavno izjavio da ne može operativno biti član izbornog stožera predsjednice, međutim kazao je da može sudjelovati u kampanji i održati govor na nekom od skupova. Također, Stier je poručio da svi HDZ-ovci moraju dati podršku Kolindi, što pokazuje da stoji uz nju. Penava je Večernjem potvrdio da je razgovarao s predsjednicom i stavio joj se na raspolaganje jer Kolindina pobjeda je HDZ-ov cilj.

Kolindin tim morat će uvjeriti birače da je ona bolji izbor od Škore

Tek nakon što se oformi izborni stožer, na razini županija i gradova bit će mini stožeri kako bi se članstvo HDZ-a i birači pokušali što više pokrenuti za predsjedničke izbore. Kako doznaje Večernji, cilj je HDZ-ovcima i glasačima HDZ-a objasniti tko stoji iza Škore, tko je Škoro te koji su njegovi ciljevi. Naravno, cilj je uvjeriti da je Kolinda bolja opcija od popularnog pjevača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvori bliski ljudima koji će raditi na Kolindinoj kampanji svjesni su da se dio HDZ-ovih birača okrenuo i od Plenkovića i od predsjednice što se i pokazalo na europskim izborima kada je HDZ osvojio tek 22,7 posto. Suverenisti, predvođeni Ružom Tomašić, tada su osvojili 15 posto glasova, a upravo je ta ekipa podržala Škoru. Glavne poruke koji oni šalju jesu da su i HDZ i SDP isti političari i da nema razlike između Kolinde, Plenkovića i Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo