Na meniju delicije / Kolinda Grabar-Kitarović organizirala je na Pantovčaku posljednju večeru kao predsjednica

Pozdravila je uzvanike i podsjetila kako je kao šefica diplomacije počela pregovore o ulasku u EU

10.1.2020.
18:47
VOYO logo

Predsjednica u odlasku Kolinda Grabar-Kitarović organizirala je posljednju večeru u ulozi predsjednice. Na Pantovčak su stigli svi najugledniji gosti. Cijela Vlada, premijer, predsjednik Sabora, savjetnici predsjednice i njezin suprug Jakov Kitarović te europski uzvanici.
Nije bilo onoga tko će na tome mjestu organizirati svečane večere u sljedećih pet godina, ali su zato svi koji su stigli puni riječi hvale za Hrvatsku.

Kristalne čaše, uredno složeni stolovi i popis stotinjak ljudi koji su odabrani da sinoćnju važnu večer za Hrvatsku okrune posljednjom gala večerom na Pantovčaku u mandatu predsjednice u odlasku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ursula von der Leyen stigla je u društvu Kolinde Grabar-Kitarović i Jakova Kitarovića. A dočekao ih je premijer. Ministri su se predstavili jedan po jedan.

Predsjednica u odlasku pozdravila je uzvanike i podsjetila kako je kao šefica diplomacije počela pregovore u ulasku u EU.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Petnaest godina kasnije, na početku novog desetljeća, ovdje govorim kao predsjednica suvremene zemlje koja se poput feniksa uzdigla iz ratnog pepela kako bi u idućih šest mjeseci predvodila ovu veliku Uniju. Vjerujem kako kroz naša četiri prioriteta možemo doista stvoriti bolju Europu, po mjeri građana", rekla je Grabar-Kitarović.

Večeru je pratila glazba klapa s linije, a na meniju - delicije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon slavonskog pladnja kulena, pršuta i sira s vrhnjem preselili su se u Istru na fuže u umaku od tartufa. Za glavno jelo poslužena je juneća pisanica na pjenici od naranče s ružmarinom i tikvom na posteljici od rikule i šparoga. A sve su zaokružili voćnim kolačem od limete i bobičastog voća.

Odlična uvertira za sve što je prethodilo večeri. Nešto više svečanih uzvanika, točnije sedam puta više, pozvano je u Hrvatsko narodno kazalište na veliki koncert.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što se zove krema političkog i društvenog života najbolje bi opisalo sve jučerašnje uzvanike.

Nacionalni prvaci opere preuzeli su pozornicu, a uzvanici predviđena mjesta. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A jedini uzvanik kojeg nije bilo jest izabrani predsjednik Zoran Milanović. Na večeru nije ni pozvan, a na pozivu za koncert se zahvalio uz objašnjenje kako nije prema diplomatskom protokolu da dva predsjednika države budu na istom događaju.

FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo