KOLINDA DOLAZI NA VUČIĆEVU INAUGURACIJU: / S kolegom s kojim može 'napokon iskreno razgovarati' će odraditi i sastanak

Image

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović ići će u petak na inauguraciju novog srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, potvrdio je u utorak izvor iz Ureda predsjednice.

20.6.2017.
15:09
VOYO logo

Tom prigodom bit će održan i kraći susret dvoje predsjednika, rekao je isti izvor.

Aleksandar Vučić dužnost predsjednika Srbije preuzeo je još 31. svibnja, ali je svečanu inauguraciju odlučio održati 23. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Grabar-Kitarović izjavila je nedavno u razgovoru za Novi list da u Vučiću "napokon" ima pravog sugovornika za iskrene i otvorene razgovore.

Image
NA LIJEČENJE NAKON DANA DRŽAVNOSTI: /

Predsjednica zbog zdravstvenih problema smanjuje aktivnosti

Image
NA LIJEČENJE NAKON DANA DRŽAVNOSTI: /

Predsjednica zbog zdravstvenih problema smanjuje aktivnosti

"Sada smo predsjednik Vučić i ja kolege i napokon imam pravog sugovornika za iskrene i otvorene razgovore. Ne trebamo glumiti prijateljstvo, nego rješavati otvorena pitanja i graditi odnose korak po korak", kazala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom je intervjuu odbacila i ocjenu da prošle godine potpisanom deklaracijom o unapređenju odnosa dviju zemalja nije došlo do napretka u odnosima i dodala da "to nije toliko javno vidljivo", ali da je ta deklaracija "bila bitan iskorak u pravom trenutku".

Izvor s Pantovčaka najavio je i druge aktivnosti predsjednice do ljetne stanke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srpnju će se sastati i s Trumpom

Predsjednica će tako 30. lipnja u Dubrovniku sudjelovati na sastanku šefova država i vlada Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP), kojim završava jednogodišnje hrvatsko predsjedanje tom inicijativom, a dan poslije, 1. srpnja, sudjelovat će na Dubrovnik Forumu, tradicionalnoj međunarodnoj konferenciji koja se održava 12. put zaredom.

Tjedan poslije, 6. i 7. srpnja, predsjednica će sudjelovati na summitu inicijative "Triju mora" u Varšavi, na kojem će poseban gost biti američki predsjednik Donald Trump.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ureda predsjednice najavljeno je također da će predsjednicu na obilježavanju Dana antifašističke borbe 22. lipnja u šumi Brezovica kod Siska, gdje je 1941. osnovan Prvi sisački partizanski odred, ujedno i prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Europi, predstavljati istarski župan Valter Flego.

Nadalje, predsjednica će 18. srpnja sudjelovati na trilateralnom sastanku u Salzburgu s kolegama iz Slovenije i Austrije, a za 22. srpnja Pantovčak najavljuje najavljuje Dan otvorenih vrata na kojem očekuje više od tisuću gostiju, većinom Hrvata iz dijaspore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvor je najavio i da bi tijekom srpnja trebala biti najvećim dijelom završena rotacija veleposlanika koja se već dugo najavljuje, a na jesen u potpunosti.

Iz Ureda predsjednice doznaje se također da će predsjednica nakon proslave Dana državnosti 25. lipnja dva tjedna ići na fizikalnu terapiju zbog bolova u kralježnici. Izvor ističe da predsjednica ne treba operaciju i da je njezino zdravstveno stanje inače uredno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo