KOLAKUŠIĆA NAPUSTILO TROJE LJUDI S NJEGOVE LISTE: / 'Zadnjih šest mjeseci nismo uspjeli uspostaviti kontakt s njim'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kao razloge su naveli nedostatak komunikacije i izlazak na parlamentarne izbore, kojeg je Kolakušić isključio kao opciju u slučaju poraza na predsjedničkim izborima

11.12.2019.
13:56
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Danas je osnovana nezavisna antikorupcijska organizacija pod imenom Antikorupcijski pokret. Naziv je sličan udruzi Antikorupcija koju vodi predsjednički kandidat Mislav Kolakušić. No, veza njegove udruge i Antikorupcijskog pokreta je puno veća. Naime, novu je organizaciju osnovalo troje članova liste Mislava Kolakušića s prošlih europarlamentarnih izbora: Katarina Jukić iz Pule, Marijana Botić iz Zadra i Milan Puharić iz Zagreba.

Neispunjena zajednička ideja

Oni su u srijedu održali konferenciju za medije na kojoj su objasnili zašto su odlučili osnovati Antikorupcijski pokret. Osim njih, javnosti se obratio i Damir Grunbaum, nezavisni vijećnik iz Istre, koji je poručio: "Ova konferencija nije dio hajke na Kolakušića već najava našeg organiziranja u antikorupcijski pokret."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šutio o tome da ne ide na parlamentarne izbore

No, čini se kako su razmirice između Kolakušića i njegovih članova dosegle vrhunac. N1 doznaje kako su za razlaz krive dvije stvari.

"Prestala je bilo kakva komunikacija s njim, želim mu puno uspjeha u vođenju projekta dalje sa svojim ljudima. Imam svoju tvrtku, pokušat ću pomoći Antikorupcijskom pokretu da ovo društvo učinimo boljim pravednijim i ugodnim za živjeti", rekao je Milan Puharić, dok je Katarina Jukić dodala: "Mi nezavisni kandidati na listi okupili smo se oko zajedničke ideje - nužne promjene u društvu i borba protiv korupcije. Ključna motivacija bila je izlazak na parlamentarne izbore jer su jedino na taj način moguće promjene u društvu. Naime, zadnjih šest mjeseci nismo uspjeli uspostaviti kontakt s Kolakušićem, od nas nije zatražen stručni rad, a smatramo da smo odgovorni prema građanima i da izađemo na parlamentarne izbore."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KOLAKUŠIĆ OPLEO PO SVIMA I PORUČIO: /

'Protukandidati su kukavice!; 'Ne želim biti novi Tuđman. On je Hrvatsku stvorio da bi je uništio'

Image
KOLAKUŠIĆ OPLEO PO SVIMA I PORUČIO: /

'Protukandidati su kukavice!; 'Ne želim biti novi Tuđman. On je Hrvatsku stvorio da bi je uništio'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo