ODLUKA TRGOVAČKOG SUDA / Kolakušić izuzet iz stečajnog postupka: kritizirao lex Agrokor

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Trgovački sud u Zagrebu smatra da je sudac Mislav Kolakušić javno govorio da je lex Agrokor protuustavan zbog čega je izuzet iz stečajnog postupka

18.4.2017.
16:37
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Nino Radić, predsjednik Trgovačkog suda u Zagrebu usvojio je zahtjev Konzuma za izuzećem suca Mislava Kolakušića u stečajnom postupku koji je tvrtka Ovum pokrenula zbog Konzumova duga od 9,5 milijuna kuna, piše Večernji list. Konzum je tražio izuzeće jer smatraju da je sudac Kolakušić u svojim javnim istupima govorio da je lex Agrokor protuustavan. Smatraju da je Kolakušić iskazao pristranost, jer je kritizirao Zakon o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja.

Sudac Trgovačkog suda u Zagrebu Mislav Kolakušić za Večernji list potvrdio je da je danas dobio odluku o izuzeću: 'Iz odluke proizlazi da istupanjem u javnosti svaki sudac može utjecati na samoga sebe', rekao je Kolakušić. Trgovački sud u Zagrebu nije objavio odluku, niti se zna tko je preuzeo predmet od Kolakušića. Pretpostavlja se da će stečajni postupak protiv Konzuma biti obustavljen. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lex Agrokor propisuje da se s otvaranjem izvanredne uprave, stečajni postupci ne mogu pokrenuti,  a ako su pokrenuti onda se prekidaju i u odnosu na ovisna ili povezana društva sistemski značajnog trgovačkog društva, u ovom slučaju Agrokora. Stečajni postupak moći će se nastaviti nakon pravomoćnog okončanja postupka izvanredne uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo