Informatika i tehnologija / Koje su najvažnije specifikacije mobitela?

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Kupujete novi uređaj i nailazite na specifikacije mobitela koje govore o njegovim vrijednostima poput mAh, GB i GHz itd, a njih svaki prosječni korisnik ne razumije.

23.7.2018.
9:09
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Ako kupujete novi mobitel sigurno nailazite na mnoštvo specifikacija koje govore o njegovim vrijednostima poput mAh, GB i GHz itd. Ne paničarite, niste jedini koji to ne razumije, jer kao i svakom prosječnom korisniku, ove vrijednosti govore vrlo malo i sigurno ćete na kraju odabrati uređaj koji ima najveće brojeve iz specifikacije mobitela

Ne postoji univerzalni vodič pa ćete se u praksi morati sami uvjeriti da odabir najvećih brojeva ne znači nužno i odabir najboljeg mobitela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najvažnije je znati koje su specifikacije mobitela zapravo važne i na što trebate obratiti pažnju i već prilikom sljedeće kupnje moći ćete pravilno odabrati najbolji mobitel za sebe.

Što se zaslona tiče, samo nastavite s brojanjem piksela iz specifikacije mobitela jer u današnje vrijeme prihvatljivo je sve ono što ima preko 250 DPI pa dalje koliko želite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No najveći nedostatak visokih DPI vrijednosti je što one traže i mnogo procesorske snage, a s više procesorske snage ide i veća potrošnja energije, koja će relativno brzo prazniti mobitel. Zato je nabolje odabrati uređaj u rasponu od 300 do 500 DPI radi postizanja neke ravnoteže u performansama i učinkovitosti.

Radna memorija RAM je sljedeća važna crtica iz specifikacije mobitela.
RAM je mjesto gdje se pohranjuju bitovi podataka koji čekaju u redu kako bi ih procesor obradio. To je najvažnije onda ​​kada istovremeno otvarate više aplikacija na uređaju ili obavljate više zadataka. Zato pri kupnji mobitela birajte telefon s najmanje 2GB RAM-a. I na ovom polju specifikacije mobitela više je uvijek bolje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se da će vam ove informacije donekle olakšati odabir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo