Koje savjetnike Josipović vodi na Pantovčak?

Novi predsjednik Ivo Josipović još nije otkrio koje će savjetnike povesti sa sobom na Pantovčak, ali poručio je da će javnost na vrijeme biti obaviještena o svim odlukama.

11.1.2010.
14:31
VOYO logo

Ipak, u medijima postoje određene spekulacije o osobama koje će ući u njegov najuži tim suradnika. Gotovo je sigurno, piše Večernji list, da će liječnik Mirando Mrsić, koji je bio direktor Josipovićevog izbornog stožera, biti predstojnik Ureda predsjednika.

Novinarka Danica Juričić, koja je radila u nizu hrvatskih redakcija, gotovo sigurno će biti pročelnica Ureda za informiranje, a izglede za ulazak u ured na Pantovčaku ima i novinar Drago Pilsel, koji bi mogao postati savjetnik za vanjsku politiku i iseljeništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vanjska politika mogla bi pripasti Damiru Grubiši, profesoru na Fakultetu političkih znanosti. Za obranu, nacionalnu sigurnost i branitelje ima više ozbiljnih kandidata: bivši zamjenik ministra obrane Zlatko Gareljić, zatim bivši ratni zapovjednik Ante Kotromanović ili, pak, Darko Dundović, nekadašnji načelnik krim-policije.

Novi predsjednik s jedne strane ima nastojanja iz SDP-a za utjecaj na kadroviranje savjetnika, donosi Večernjak, a s druge aktualni predsjednik Stjepan Mesić lobira za ostanak nekih svojih ljudi. Novi savjetnik za unutarnju politiku mogao bi biti ili Ranko Ostojić ili Željko Jovanović ili bi ipak mogao ostati Mesićev Siniša Tatalović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo