U DVORIŠTU, PLASTENIKU... / Kod Petrinje pronađen pogon za uzgoj i proizvodnju marihuane: Više od 30 kilograma bilo spremno za prodaju

Image
Foto: PU sisačko-moslavačka

Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke tijekom ove godine zabilježeno je 202 slučaja zapljene droge, koji su procesuirani kroz 120 kaznenih djela i 99 prekršaja, što predstavlja blagi porast u odnosu na prošlu godinu

3.11.2023.
14:30
PU sisačko-moslavačka
VOYO logo

Petrinjska policija uhitila je 56-godišnjeg osumnjičenog uzgajivača marihuane kod kojega je uz opremu za proizvodnju pronađeno šezdesetak stabljika konoplje zasađenih u dvorištu i plasteniku, preko 270 stabljika na sušenju i 30 kilograma marihuane spremne za preprodaju.

Načelnik petrinjske policije Robert Ramušćak kazao je na konferenciji za novinare da je pogon za uzgoj i preradu indijske konoplje otkriven pretragom većeg izoliranog imanja na petrinjskom području, kojeg je koristio 56-godišnji hrvatski državljanin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
svega je bilo /

Heroin, marihuana, duhan, vage, zračne puške: Sve je to zaplijenjeno dvojcu iz Đakova

Image
svega je bilo /

Heroin, marihuana, duhan, vage, zračne puške: Sve je to zaplijenjeno dvojcu iz Đakova

Tako je pronađeno šezdesetak stabljika konoplje zasađenih u dvorištu i plasteniku, 277 stabljika na sušenju, 30,7 kilograma gotovog proizvoda spremnog za prodaju te veća količina opreme ilegalnog improviziranog laboratorija, lampe, ventilatori, cijevi, mjerači vlage i drugo. 

Osumnjičenik za kazneno djelo proizvodnje i prometa drogama toga je dana i uhićen te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor. Od ranije je poznat policiji pa je već pet puta procesuiran za kaznena djela i dva puta za prekršaj, a iz zatvora je posljednji put otpušten u svibnju 2022.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Službe kriminalističke policije u Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj, Igor Pasanec je napomenuo da je vrijednost pronađenog kanabisa na tržištu oko 60.000 eura, a na malo i pet puta više. 

Na području Policijske uprave sisačko-moslavačke tijekom ove godine, rekao je Pasanec, zabilježeno je 202 slučaja zapljene droge, koji su procesuirani kroz 120 kaznenih djela i 99 prekršaja, što predstavlja blagi porast u odnosu na prošlu godinu. Po broju podnesenih prijava policijska je uprava na visokom petom mjestu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petrinjskoj policiji navode kako je kriminalističko istraživanje provedeno u čvrstoj suradnji s Odjelom kriminaliteta droga PU sisačko-moslavačke i Državnim odvjetništvom. I kako napominju u policiji, posebno je zadovoljstvo što nijedan dio proizvedene droge nije završio na ulici.

Na konferenciji za novinare bio je izložen mali dio oduzete konoplje, kanabisa te kemikalija i opreme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Između gredica luka i kupusa, krila se marihuana. Virovitička policija uhitila tri osobe, među njima i policajac

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo