'Manje oružja - manje tragedija' / Kod Otočca pronađene dvije mine i dva kilograma TNT-a

Image
Foto: Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva potom su uskladištena i čekaju uništenje, kažu u policiji i podsjećaju da se u akciji 'Manje oružja - manje tragedija' oružje može sigurno predati bez sankcija

27.5.2015.
10:27
Ilustracija/Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Dvije protutenkovske mine i dva kilograma eksploziva TNT koji su u utorak pronađeni kod Otočca nagnali su policiju da još jednom podsjeti na akciju 'Manje oružja - manje tragedija' u kojoj je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.

Protutenkovske mine i dva kilograma jednog od najčešće korištenih eksploziva TNT-a izvadili su u utorak iz jame u Vrčibrdu kod Otočca policijski službenici protueksplozijske zaštite Ravnateljstva policije, Policijske uprave zagrebačke i Policijske uprave ličko-senjske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronađena minsko-eksplozivna sredstva potom su uskladištena i čekaju uništenje, kažu u policiji i podsjećaju da se u akciji 'Manje oružja - manje tragedija' oružje može sigurno predati bez sankcija.

"Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti", kažu u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pritom zahvaljuju građanima koji su prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje te svima koji su o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava izvijestili policiju, dok su ostale pozvali da "slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo