SVE JAVILI GRAĐANI / Kod Kornata potonula jedrilica, posada spasila. Ministarstvo mora započelo očevid

Image
Foto: Ministarstvo mora

Trenutno nisu poznati razlozi potonuća brodice. Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, dok je vodstvo mjesne marine upozoreno na obvezu pravovremenog informiranja nadležne trogirske Ispostave o svim izvanrednim događajima posada i plovila na vezu i pomorskom prometu

10.7.2023.
17:10
Ministarstvo mora
VOYO logo

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je u ponedjeljak da je u tijeku očevid o uzrocima potonuća jedrilice koja se dogodila u jutarnjim satima u nedjelju, 9. srpnja, na području kornatskog arhipelaga.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru u Rijeci (MRCC Rijeka) koordinirala je akciju traganja i spašavanja posade jedrilice u suradnji s Lučkom kapetanijom u Šibeniku, koja je započela jučer oko 13 sati, odmah po dojavi o prodoru mora u potpalublje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedrilica je pronađena u nedjelju u 15 sati sa sjeveroistočne strane otočića Gustac a posada spašena.

Image
BURAN PETAK /

Spriječene dvije katastrofe: U Rabu ugašen požar na jahti, u skradinskoj marini brodica skoro potonula

Image
BURAN PETAK /

Spriječene dvije katastrofe: U Rabu ugašen požar na jahti, u skradinskoj marini brodica skoro potonula

Službenici Lučke ispostave (LI) Trogir provode očevid o uzrocima potonuća motorne jahte "My pacha", duljine 10.45 metara, britanske zastave, u vlasništvu državljanina Ujedinjenog kraljevstva, koja se dogodila u ranim jutarnjim satima 9. srpnja, tijekom boravka na vezu u mjesnoj marini, na području općine Marina, navodi se u izvješću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dojava o pomorskoj nesreći u LI Trogir zaprimljena je od građana putem policije u 16.40 sati, o čemu je odmah obaviještena Središnjica u Rijeci i Uprava sigurnosti plovidbe Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te je započet očevid.

Trenutno nisu poznati razlozi potonuća brodice. Na mjestu nesreće nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, dok je vodstvo mjesne marine upozoreno na obvezu pravovremenog informiranja nadležne trogirske Ispostave o svim izvanrednim događajima posada i plovila na vezu i pomorskom prometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preliminarnim pregledom službenici šibenske Lučke kapetanije ustanovili su oštećenje trupa jedrilice ispod razine mora. Jedrilica s posadom je dotegljena do sigurnog veza u mjesnoj marini na otoku Piškera.

POGLEDAJTE VIDEO: Mirna luka ne pamti ovakav događaj: U Puli Talijan (76) ukrao jedrilicu Slovencu dugu 13 metara

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo