hoće li se jednom vratiti? / 'Kobac koji se navodno ne vraća': nakon 10 godina u vrhu hrvatske politike Zoran Milanović i formalno odlazi

Može li se takav politički temperament smiriti u biznisu, malo tko vjeruje, ali bar za neko vrijeme morat ćemo bez njega

1.2.2017.
22:30
VOYO logo

"Svi koji me se boje mogu odahnuti, kobac se u politiku ne vraća", tako je Zoran Milanović ironizirao spekulacije iz SDP-a prema kojima kao kobac kruži oko stranke i čeka svoj trenutak.

Kobac je naime danas Saboru podnio zahtjev za mirovanje mandata, koje bi mu trebalo početi od 1. ožujka. Time će i formalno Zoran Milanović otići iz politike, ali teško da će politika ikad otići iz njega. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nam je jučer kazao dok smo ga pokušali nagovoriti na oproštajni intervju za Direkt, "nisam pjevač šlagera da radim oproštajne koncerte ili dajem oproštajne intervjue, niti je politika profesija poput prava ili medicine. Politika je doživotna zaraza i način života - high calling".

Tako je nekako Zoran Milanović obilježio i zadnjih deset godina hrvatske politike - s mnogo strasti a na krilima te strasti i SDP je odletio do svojih najvećih visina, ali je u njima negdje onda i sagorio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li se takav politički temperament smiriti u biznisu, malo tko vjeruje, ali bar za neko vrijeme morat ćemo bez njega. Voljeli ga ili ne, za razliku od današnjih lidera, sa Zoranom Milanovićem zijevanje nije bila opcija. 

Pogledajte prilog Ivana Skorina, a u videu ispod i komentar reportera RTL-a Hrvoja Krešića na Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo