KREĆE NOVA SEZONA / Književnost u Močvari - Treba li spaliti Novosti?

Image

Urednici Močvarinog književnog programa, ekipa iz beogradskog Betona, nastavljaju i u novoj sezoni sa susretima najeksponiranijih domaćih i stranih pisaca te diskusijama na teme koje bitno obilježavaju suvremenu književnost.

25.9.2012.
13:00
VOYO logo

Urednici Močvarinog književnog programa, ekipa iz beogradskog Betona, nastavljaju i u novoj sezoni sa susretima najeksponiranijih domaćih i stranih pisaca, diskusijama na teme koje bitno obilježavaju suvremenu književnost, oživljavanjem multikulturnog književnog dijaloga te približavanjem suvremenih književnih trendova domaćoj publici.

Medijsku scenu u Hrvatskoj nakratko je uzburkao sukob na relaciji predsjednik Republike - predstavnik najjače manjinske stranke, iza kojeg se mogao nazrijeti napad vlasti na tjednik Novosti koji se bavio korupcijom neposrednog predsjednikovog okruženja. Ovaj sukob otvorio je pitanje funkcioniranja Novosti kao nezavisnog manjinskog glasila koje se financira iz državnog budžeta. Kakav je položaj Novosti kao dotiranog, a kritički nastrojenog tjednika koji promovira i beskompromisnu umjetničku kritiku, alternativnu kulturu i vrijednosti ljevičarske ideologije?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome govore nekadašnji i sadašnji urednici Novosti, Rade Dragojević i Nikola Bajto zajedno sa beogradskim suradnicima Novosti i voditeljima tribine, Sašom Ilićem i Sašom Čirićem.

Sve to događat će se u prostorijama kluba u subotu, 29. rujna s početkom u 20:30 sati, a upad je besplatan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo