POSTIGNUT DOGOVOR / Situacija oko Algoritma: knjižare preuzima firma koja postoji tek 10 dana?

Image
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Tvrtka je osnovana 16. svibnja 2017. i u vlasništvu je Zvonka Čubrića, Jurice Čubrića i Matije Fojsa iz tvrtki Fokus te RAM3.

26.5.2017.
15:45
Davor Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Tvrtka Hoću knjigu d.o.o. nakon višetjednih pregovora obavijestila je Zajednicu nakladnika i knjižara da je preuzela dva prodajna mjesta poduzeća Algoritam MK, onaj u Bogovićevoj ulici u Zagrebu te o prodajno mjesto Algoritam MK u trgovačkom centru Tower Rijeka. Knjižara u Bogovićevoj nije ranije spominjana kao potencijalno mjesto za preuzimanje zbog visoke cijene najma, što je, među ostalim, navođeno kao jedan od razloga propasti tog knjižarskog lanca, piše Tportal.

Ta tvrtka osnovana je 16. svibnja 2017. i u vlasništvu je Zvonka Čubrića, Jurice Čubrića i Matije Fojsa iz tvrtki Fokus te RAM3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Te dvije tvrtke i ranije su se spominjale kao zainteresirane za preuzimanje nekih knjižarskih prostora blokiranog Algoritma MK. Tvrtka Fokus prva je poslala zadužnicu na adresu Algoritam MK, čime je blokiran njihov rad. Prema informacijama kojima raspolaže tportal, pregovori o preuzimanju Algoritam MK knjižara i navedenih tvrtki trajali su već neko vrijeme i prije no što je Algoritam MK blokiran slanjem zadužnice.

Tvrtka Hoću knjigu d.o.o. se, kako piše Tportal, predstavila se pismom namjere te osobno i članovima vijeća ZNK-a pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, gdje su komunicirali tržišno orijentirani model poslovanja, preuzimanje djelatnika iz knjižara AMK-a, kao i povećanje plaća djelatnika te pristanak na davanje instrumenata osiguranja plaćanja prema dobavljačima kao zalog poslovne ozbiljnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, te dvije spomenute tvrtke Fokus i RAM3 su u veljači ove godine spominjane u slučaju afere izvlačenja novca u West Gateu i kao tvrtke oštećene za oko sedam milijuna kuna, za što USKOK tereti odgovorne osobe u tim tvrtkama Nikicu i Zvonka Čubrića te Olivera Tomasa, piše Tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo