Knjige su nam dosadne, u školi hoćemo laptope

Više od 70 posto učenika u I. tehničkoj školi Tesla na polugodištu je imalo zaključenu jedinicu.

26.2.2010.
11:48
VOYO logo

Najnoviji podaci iz e-matice Grada Zagreba pokazuju da je u glavnom gradu Hrvatske, u kojem je najveći broj učenika, svaki drugi đak koji pohađa neku od strukovnih škola na polugodištu imao najmanje jednu jedinicu.

"Nije problem samo u našim glavama i odnosu prema školi . Za naš loš uspjeh najviše je kriv sustav, ali i sami profesori koji nam nerijetko loše objasne gradivo", tvrde maturanti I. tehničke škole Tesla, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama je škola dosadna", tvrde uglas maturanti I. tehničke škole Tesla.

Školuju se za elektrotehničare s pojačanom nastavom računarstva. U razredu ih je 29, a s pozitivnom ocjenom polugodište su završila samo njih sedmorica. Svi ostali u prosjeku su imali po dvije zaključene jedinice. Na razgovor su pristali pod uvjetom da ih se ne imenuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kažu da oni nisu najgori i da se njih 29 prijavilo za ispit državne mature i maštaju o tome da upišu fakultet.

Učenici priznaju da ih većina nema nikakve ili vrlo male radne navike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadno im je učiti i pisati zadaće. Puno radije slobodno vrijeme provode s društvom po kafićima, a kada nisu vani, onda su na Facebooku. Neki se bave sportom, a neki glazbom.

"Ministarstvo bi hitno moralo osmisliti model školstva koji bi bio primjereniji nama mladima. Kakav, ne znam, no bilo bi odlično kada bi nastava bila organizirana poput Facebooka, a da umjesto bilježnica u školu donosimo svoje laptope", smatra jedan od njih, piše Jutarnji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201002190135006 arti-201001190104006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo