KLEMM: / "Tko kaže da Milanović nekome nije platio da viče 'Za dom spremni'?"

Image
Foto: PIXSELL, Dusko Jaramaz
2.2.2016.
6:54
PIXSELL, Dusko Jaramaz
VOYO logo

Upitan što misli o Crnoji kazao je:

"Nažalost, zbog određenih političkih igara na njega je napravljena određena medijska hajka. Ništa on nije bolji ili gori od ministara koji su bili u Vladi Zorana Milanovića. I to će vrijeme pokazati. Jedan od njih će danas ­sutra završiti u zatvoru. Ovime se zapravo htjelo crniti hrvatske branitelje", rekao je Klemm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više se priča o poviku nego o razlozima okupljanja

Što se tiče NDH i "Za dom spremni!", pozdravu koji se u to vrijeme koristio, Klem govori:

- Ako je to pozdrav koji se koristio u Drugom svjetskom ratu, ograđujemo se. Ako na zastavama HOS­ovaca piše Za dom spremni, tome odajemo poštovanje. Međutim, napravite danas bilo kakav skup i ako se nađe pojedinac koji viče: Za dom spremni! nitko više ne pričao o razlozima okupljanja već svi pričaju o poviku. Poput skupa potpore Z1.", govori Klemm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko kaže da Milanović nekome nije platio da to viče? Ja se ne želim poistovjećivati s NDH. Josip Klemm je protiv bilo kakvog fašizma, nacizma i komunizma i to tvrdim već godinama. Ono na čemu počiva Hrvatska su demokratski izbori 1990. i Domovinski rat. Samo oni koji ne cijene noviju hrvatsku povijest vraćaju nas u Drugi svjetski rat", objašnjava Klemm.

Dobro je da ima više braniteljskih udruga

Što se lustracije tiče, smatra da zločinci moraju odgovarati no ne smijemo imati lov na vještice. Ne smeta mu brojnost braniteljskih udruga:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo nije jednopartijski sustav. Braniteljske udruge trebamo razlikovati. Ima onih koji predstavljaju obitelji, veterane, dragovoljce, gardiste i specijalnu policiju. Dobro je što su različite.", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo