Kerum se 'bori' za djecu, a daje otkaze na porodiljnom!

'Što više djece, to ćemo biti jači.

23.9.2011.
19:22
VOYO logo

''Treba rađat djecu! To je tek bogatstvo. Što više djece, to ćemo biti jači. Svakako bih povećao naknade za rodilje, dao im punu plaću na dvije godine'', rekao je nedavno u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju splitski gradonačelnik Željko Kerum govoreći o programu svoje stranke i strategiji s kojom će se predstaviti biračima.

Ta je izjava ogorčila bivšu zaposlenicu tvrtke 'Kerum', koja je nešto više od sedam godina radila u jednoj Kerumovoj trgovini kao blagajnica, a zatim joj je, nakon što je rodila, dok je bila na porodiljnom dopustu, na kućnu adresu poštom stigla radna knjižica, bez ikakva prava na otpremninu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U njezinoj radnoj knjižici stoji da je od 25. lipnja 2002. do 31. kolovoza 2009. radila u tvrtki 'Kerum', no ugovore o radu, kaže, nikada nije dobila, niti ih je vidjela.

''Cijelo vrijeme sam bila marljiva, bez ikakvih problema s poslodavcem i voditeljem trgovine. Kad sam zatrudnjela, radila sam do osmog mjeseca trudnoće i zatim otišla na porodiljni dopust. I nakon osam mjeseci, dakle dok sam još bila na porodiljnom, poštom mi je, bez ikakva obrazloženja, kući stigla radna knjižica. Znam dosta kolegica koje su doživjele isto, to je zapravo bila uobičajena praksa u firmi'', kaže nesretna žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jasno je, dodaje, da je to što je radila sedam godina na određeno vrijeme na istom radnome mjestu protivno zakonu i pretpostavlja da joj je poslodavac, kako bi tomu doskočio, u ugovorima mijenjao radna mjesta, no to ne može potvrditi jer ugovore, kako je navela, nikada nije vidjela. Zbog takvog kršenja zakona ostala je i bez otpremine, na koju bi u protivnom imala pravo.

'Ako je iskren neka nam da otpremnine'

Napominje i kako je pokušala razgovarati s Nevenkom Bečić, direktoricom tvrtke 'Kerum', ali ti su razgovori bili vrlo kratki i bez ikakva rezultata, piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''U stvari, ako je spomenuti stvarno tako zabrinut i iskren, treba mu čestitati, ali, opet, zdrav razum govori da to vjerojatno nije tako. Ili neka pokaže suprotno, pa neka svim djelatnicama otpuštenima na isti način uruči otpremnine koje po zakonu i zaslužuju'' zaključila je.

Vezani članak:

arti-201109220358006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo