Kerum Paviću namjerio uzeti 100 milijuna kuna!

Splitski gradonačelnik Željko Kerum poslao je medijima priopćenje za javnost i najavio kako će zbog laži i pričinjene štete tužiti grupaciju EPH i tražiti nevjerojatnih 100 milijuna kuna.

16.6.2011.
16:59
VOYO logo

''Već duže vremensko razdoblje mediji iz grupe EPH pišu laži i neistine o meni i poslovanju mojih firmi. To rade u kontinuitetu i nanose veliku štetu kako meni tako i mojim tvrtkama. U posljednje vrijeme su krenuli intenzivno s pisanjem neistina kroz feljtone u Jutarnjem listu, Globusu, Slobodnoj Dalmaciji , a sada, najnovije, u Globusu pod nazivom 'Propast Kerumovog carstva'. To su tendenciozni, neistiniti podaci koje mediji EPH plasiraju da bi meni napravili štetu'', tvrdi splitski gradonačelnik Željko Kerum.

Tvrdi da razlog pronalazi u tome da ga žele diskreditirati jer je najavio da će ulaskom u Sabor tražiti ugovor između Hrvatskog fonda za privatizaciju i EPH o prodaji Slobodne Dalmacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerum zbog EPH pretrpio veliku štetu?

''Postoje sumnje da transakcija nije provedena u okviru zakona i propisa i da Slobodna Dalmacija nije plaćena'', kaže Kerum.

Dodaje kako firma Kerum ima potvrdu od svih poreznih institucija da redovno plaća svoje obveze prema radnicima, socijalnom i mirovinskom osiguranju, poreze, itd. Isto tako imaju potvrdu od banaka da redovno servisiraju sve obveze bez kašnjenja. Kerum naglašava i da njegova tvrtka nikada nije bila blokirana. U zadnjoj poslovnoj godini imala je dobit od 88 milijuna kuna na čiji iznos su redovno i u roku platili porez na dobit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Zbog svih navedenih laži objavljenih u medijima EPH pretrpio sam veliku štetu, ali sam se nadao da će stati s tim podvalama i nisam ih tužio. Sada su, međutim, pretjerali i zbog toga ću ih tužiti za učinjenu štetu u iznosu od 100 milijuna kuna. Za sve navedene činjenice imamo potvrdu o točnosti podataka od nadležnih institucija'', poručio je Kerum.

Vezani članci:

arti-201106120199006 arti-201105060110006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo