Kći psihologinje zlostavljala vršnjaka

Slučaj međuvršnjačkog zlostavljanja u bjelovarskoj II. osnovnoj školi privukao je veliku pažnju javnosti, ali se dosad nije čula druga strana, mladih zlostavljača i njihovih roditelja.

27.1.2010.
10:58
VOYO logo

Na 13-godišnjeg Ivana, kojeg su više od godinu dana maltretirali razredni kolege, najčešće su nasrtali tri djevojčice i tri dječaka. Novinari Večernjeg lista pokušali su razgovarati s nekima od njihovih roditelja, pri čemu su kod većine naišli na zid šutnje.

Majka djevojčice Josipe u telefonskom je razgovoru izrazila ogorčenost artiljerijskim napadom na njihovu djecu, te stoga nije željela komentirati situaciju u kojoj im se našla obitelj. No, potvrdila je kako o cijelom slučaju ništa nije znala sve dok o tome nisu progovorili mediji. Nitko je, kaže, iz škole prije toga nije zvao na razgovor, niti na bilo koji način upozorio što joj kći radi u školi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bjelovarskoj javnosti je procurilo kako se među zlostavljačima našla i kći voditeljice Obiteljskog centra, inače psihologinje po struci. Ona je u telefonskom razgovoru potvrdila kako njezina kći ide u drugi razredni odjel, no kaže kako joj je kći nasjela na prijateljičin poziv neka ode na Facebook, gdje će vidjeti nešto smiješno. Ona je na to "smiješno" napisala svoj komentar.

"Obje prolazimo težak put na kojemu moramo ukloniti sve u čemu sam do sada griješila kao roditelj. Ponajprije mislim na višu razinu kontrole svega što je vezano uz internet. Moja se kći sada kaje, a pred svim su roditeljima pune ruke posla", izjavila je majka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac jednog od dječaka strahuje sad za sinovu sigurnost. Kaže kako nije ozbiljno shvatio situaciju u kojoj se našao njegov sin, no sada je spreman primijeniti svaki savjet stručnjaka, piše Večernjak.

Svi roditelji su svjesni težine postupaka svoje djece, ali i vlastitih propusta, a slažu se da je škola trebala ozbiljnije pristupiti tom problemu. Neki su roditelji na to već bili upozoreni, ali tvrde kako su zbog načina na koji je škola reagirala bili sigurni da je dovoljno s djecom obaviti jedan razgovor, s naglaskom na upozorenja. No, sada se vidi da je trebalo mnogo više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201001200228006 arti-201001250451006 arti-201001150657006 arti-201001150457006 arti-201001250567006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo