počivao u miru / Kći preminulog vatrogasca: 'Tata je otišao onako kako je živio - pomažući ljudima u nevolji'

Image
Foto: Vatrogasna postrojba Zagreb/Facebook

Za svoju obitelj bio je najhrabriji i najjači čovjek na svijetu

25.7.2020.
15:07
Vatrogasna postrojba Zagreb/Facebook
VOYO logo

Član DVD-a Kustošija Davor Kovačić (53) preminuo je tijekom sinoćnje intervencije zbog poplave. Zagrebački vatrogasci oprostili su se od kolege kojemu je pozlilo tijekom ispumpavanja vode iz jednog stana.

Odmalena u vatrogascima

''Nije postojao problem koji tata nije znao ili mogao riješiti, bilo nama u obitelji, bilo nekome drugome. Takav je bio, spreman skočiti u bilo koje doba dana ili noći i izaći na teren, priskočiti u pomoć ljudima u nevolji'',  ispričala je za 24sataLucija Kovačić (24), vatrogaščeva kći. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ne znamo još što se točno dogodilo, ali čini se da je srce u pitanju, makar je baš dan prije s mamom bio kod liječnika pa usput i on izmjerio tlak i šećer, sve je bilo u redu, doktor mu je rekao da je ko dečko'', rekla je Lucija.

Tata je odmalena bio u vatrogascima, baš kao što su i ona, brat Luka (22) te mlađi brat Filip (19) koji je nedavno također položio za vatrogasca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
počivao u miru /

Vatrogasac preminuo tijekom intervencije u poplavljenom Zagrebu: 'Davor se nije vratio svojoj obitelji'

Image
počivao u miru /

Vatrogasac preminuo tijekom intervencije u poplavljenom Zagrebu: 'Davor se nije vratio svojoj obitelji'

''Kao što je on odrastao uz vatrogasce u svojoj obitelji, tako smo i mi uz tatu, i već smo kao mali štošta znali. Bilo je najprirodnije na svijetu da i mi postanemo vatrogasci. A tata je bio svuda gdje je pomoći trebalo, u Gunji kad je bila poplava, na požarištima Dalmacije, u Zagrebu je svakodnevno radio na sanaciji štete od potresa, neumorno je bio na terenu'', nastavlja Lucija.

Tata je bio heroj, ne dvoji hrabra djevojka ni časa. Za njih, obitelj, najveći, najhrabriji i najjači čovjek na svijetu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Noćas nas je prilikom intervencije ispumpavanja vode iz jednog zagrebačkog podruma napustio naš član i veliki prijatelj Na žalost, njegovo srce nije izdržalo ono što mu je inače bila rutina! Odradio je bezbroj intervencija, od poplava u Gunji, dislokacija u Dalmaciji pa do nedavnog potresa i svakodnevno nakon njega! Svi koji smo ga poznavali znamo tko je on bio i koliko je volio vatrogastvo. Obitelji iskrena sućut, a, tebi Davore, neka je laka hrvatska gruda'', poručilo je DVD Kustošija. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanović izrazio sućut obitelji i kolegama preminulog vatrogasca

Predsjednik Republike Zoran Milanović u subotu je izrazio sućut obitelji i kolegama vatrogasca Davora Kovačića, preminulog tijekom intervencije za vrijeme kišne nepogode u Zagrebu.

"Davor i njegovi kolege pokazali su i u ovoj situaciji koliko su požrtvovni kada je potrebno pomoći drugim ljudima u nevolji", napisao je Milanović na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković izrazio sućut obitelj i kolegama preminulog vatrogasca

Premijer Andrej Plenković u subotu je na svom Twitter profilu izrazio sućut obitelji i kolegama vatrogasca Davora Kovačića koji je preminuo tijekom noćašnje intervencije zbog nevremena u Zagrebu. 

"Izražavam najiskreniju sućut obitelji i svim kolegama vatrogasca Davora Kovačića koji je sinoć preminuo tijekom intervencije zbog sanacije poplave. Svoju požrtvovnost i hrabrost pokazao je i u brojnim intervencijama nakon potresa u Zagrebu", napisao je premijer Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Božinović izrazio sućut obitelji i kolegama preminulog vatrogasca

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izrazio je u subotu sućut obitelji i kolegama vatrogasca Davora Kovačića preminulog tijekom intervencije zbog nevremena u Zagrebu.

"U jučerašnjem nevremenu u Zagrebu vatrogasci su kao i uvijek bili prvi koji su ljudima i gradu priskočili u pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, izgubili smo Davora Kovačića iz DVD Kustošija, požrtvovnog vatrogasca koji je pomagao i u brojnim intervencijama nakon potresa u Zagrebu", objavio je Božinović na svom Twitter profilu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo