KĆI LEGENDARNOG VOJNOG PILOTA KRENULA OČEVIM STOPIMA: / Rastura na Malti, a na predrasude ima najbolji mogući odgovor

Image

Unatoč tome što je žena u 'muškom poslu', to ju nikada nije obeshrabrilo, štoviše, kako i sama kaže - svijet se mijenja

31.8.2019.
8:04
VOYO logo

Natalija Ivandić vrlo je rano saznala kako je zrakoplovstvo njezina ljubav. "Budući da sam odrasla u zrakoplovnoj obitelji i od malena bila okružena avionima, nije dugo trebalo da se stvori ljubav prema zrakoplovstvu", započela je priču hrvatska aviomehaničarka čiji je otac, legendarni pilot Ivica Ivandić, zauvijek ubilježen u povijest hrvatskog ratnog zrakoplovstva nakon spektakularnog bijega iz JNA.

Prvi ozbiljan korak napravila je upisavši se u Zrakoplovnu tehničku školu Rudolfa Perešina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je jedina škola koja je nudila smjerove vezane uz zrakoplovstvo", objasnila je Natalija koja je nakon toga svoje školovanje nastavila na Veleučilištu u Velikoj Gorici - smjer Održavanje zrakoplova, ne bi li završila i diplomski studij smjer Airline and Airport Management te Risk Management.

Od prakse do posla na Malti

Na zadnjoj godinu studija dobila je priliku da odradi stručnu praksu na Malti u sklopu Erasmus+ programa te je tamo provela dva mjeseca nakon čega su joj, kako govori, ponudili da ostane kao stalni zaposlenik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno na Malti radim kao aviomehaničar i CAMO asistent i zaista nikad nije dosadno. Budući da radim u pilotskoj školi stalno se leti i događa nešto novo", kazala nam je Ivandić koja ne misli stati s daljnjim usavršavanjem.

Image

Iako napominje da je Malta prekrasna kao i ljudi koji tamo žive, na Malti se neće skrasiti. Kaže kako želi otići i u druge zemlje, upoznati nove kulture, tradicije drugih zemalja...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno imam neka dodatna usavršavanja u planu pa ćemo vidjeti kako će se to razvit", objašnjava nam.

Žena u zrakoplovstvu

Unatoč tome što je žena u "muškom poslu", to ju nikada nije obeshrabrilo, štoviše, kako i sama kaže - svijet se mijenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imala je priliku upoznati popriličan broj žena koje se bave tim poslom na Malti, a i tvrtka za koju radi uzima sve veći broj studentica iz cijelog svijeta koje dolaze baš tamo na stučnu praksu.

Image

Ipak, nije neuobičajeno da se žene u takvom poslu susretnu s predrasudama, ali Natalija za to ima riješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naravno da se sam se susretala s predrasudama i još uvijek se susrećem, ali onda upotrijebim svo znanje i iskustvo koje sam stekla i pokažem im da je moje mjesto tu, u hangaru, zajedno s njima i problema više nema", napominje.

Aviacija je budućnost

Kao i svaka osoba koja istinski voli svoj posao Natalija poručuje onima koji se odluče baviti zrakoplovstvom da bolji posao nisu mogli izabrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas živimo u svijetu kada je sve veća potražnja za zračnim prijevozom i posla uvijek ima. Budući da avijacija samo raste, potrebno je sve više pilota ali i tehničkog osoblja. Vjerujte u sebe i prihvatite nove izazove jer nikad ne znaš što će ti to donijeti", zaključila je Natalija Ivandić.

Image
Brak na prvu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo