POLICIJA NAPOKON REAGIRALA: / Keleminec prijavljen za poticanje na mržnju i nasilje prema srpskoj manjini

Image
Foto: Pixsell

Iako je na prvom skupu na kojem su se palile 'Novosti', policija sa strane samo promatrala situaciju, ipak su zaključili kako se radi o zločinu poticanja na mržnju i nasilje.

14.9.2017.
9:58
Pixsell
VOYO logo

Iz MUP-a je danas priopćeno kako je je dovršeno kriminalističko istraživanje koje se provodilo nad hrvatskim državljaninom (1964.) vezano uz okupljanja u Gajevoj ulici i Zagrebu 2. i 12. rujna kad su članovi A-HSP-a javno spalili primjerke 'Novosti' pred prostorijama Srpskog narodnog vijeća.

Iz priopćenja se daje zaključiti da se radi o Draženu Kelemincu te iz policije kažu kako je, nakon svih prikupljenih činjenica i provedenih izvida, zaključeno da je njegovo ponašanje na spomenutim skupovima imalo sva bitna obilježja kaznenog djela javnog poticanja na mržnju i nasilje, opisanog u članku 325. Kaznenog zakona Republike Hrvatske, usmjerenog prema određenoj skupini, u konkretnom slučaju, srpskoj nacionalnoj manjini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je policija protiv njega digla kaznenu prijavu zagrebačkom državnom odvjetništvu.

Image
KELEMINEC PONOVNO SPALIO 'NOVOSTI' U CENTRU ZAGREBA I IZNIO NIZ OPTUŽBI PROTIV PUPOVCA: /

'Želim da se sazna istina'

Image
KELEMINEC PONOVNO SPALIO 'NOVOSTI' U CENTRU ZAGREBA I IZNIO NIZ OPTUŽBI PROTIV PUPOVCA: /

'Želim da se sazna istina'

Nakon drugog slučaja paljenja "Novosti", u utorak, 12. rujna, policija je izvijestila da će proširiti ranije započeto kriminalističko istraživanje protiv Keleminca. "Novosti" je ispred SNV-a zapalio i 2. rujna, rekavši da su pozivale na podmetanje požara u Hrvatskoj u jeku turističke sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prosvjedu koji je u utorak okupio desetak članova A-HSP-a Keleminec je optužio "Novosti" da šire mržnju, a njihove naslovnice poput "Lijepa naša lijepo gori" i "Žarimo i palimo" nazvao je terorističkim činom. Kazao je i da je A-HSP podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu protiv SNV-a zbog poticanja na rasnu i etničku netrpeljivost.

Keleminec tvrdi da je spaljivanje novina bila poruka hrvatskoj vlasti da prekine financirati "Novosti" s 3,2 milijuna kuna godišnje jer to nisu novosti srpske manjine, nego "feralovaca" koji su uvijek bili protiv Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo