moraju platiti milijune / Kazna Robinu Thickeu i Pharellu: 'Blurred Lines' je plagijat

Image
Foto: YouTube Screenshot

Dvotjedno suđenje je pokrenuto kad je ovaj slavni trojac preventivno tužio obitelj pokojnog Gayea kako bi se odredilo krši li njihova pjesma autorska prava, a njegova obitelj je pokrenula protutužbu

11.3.2015.
7:56
YouTube Screenshot
VOYO logo

Robin Thicke, Pharell Williams i T.I. svojim hitom 'Blurred Lines' osvojili su nominaciju za Grammyja 2013., ali i zaradili svaki po pet milijuna dolara.

Ipak, u utorak je sudska porota izglasala odluku da pjesma nije njihova, već ukradena od poznatog kantautora Marvina Gayea (svi se vjerojatno sjećaju pjesme 'Got to Give it Up iz 1977.).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvotjedno suđenje je pokrenuto kad je ovaj slavni trojac preventivno tužio obitelj pokojnog Gayea kako bi se odredilo krši li njihova pjesma autorska prava, a njegova obitelj je pokrenula protutužbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na to što su Thicke i Williams potpisani kao autori hita 'Blurred Lines', Williams je svjedočio da ju je sam napisao u sat vremena sredinom 2012. te su je zajedno snimili jedne noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Williams je poroti rekao da je Gaye bio glazba njegove mladosti, no porekao da je koristio išta od Marvina.

Porota je tako obitelji pokojnog pjevača dodijelila 7,3 milijuna odštete, a njegova djeca Nona, Frankie i Marvin Gaye III su bili prisutni u sudnici prilikom izricanja presude.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo