OPASNO... / Katastrofa za vozače: Već su nastali problemi na novootvorenoj stonskoj obilaznici, putnici upozoravaju na jednu stvar

Image
Foto: Matko Begovic/PIXSELL

Na novoizgrađenoj pristupnoj cesti Pelješkom mostu, od Komarne te do Dola, vozači nemaju ni jednu crpku za gorivu

25.4.2023.
19:15
Matko Begovic/PIXSELL
VOYO logo

Drama za vozače koji putuju između Splita i Dubrovnika Pelješkim mostom pa dalje prema jugu obilaznicom oko Stona. Vozači navode kako od Opuzena i tamošnje pumpe prije uzbrdice uz Rabu, pa sve do Orašca i benzinske pumpe nakon Vrtova sunca koja je udaljena 107 kilometara, nema ni jedne benzinske crpke, piše Dubrovački vjesnik.

Problem je što na raskrižju, odnosno novom čvorištu Jadranske turističke i Stonske obilaznice Dolima, još uvijek nema obavijesti o najbližoj crpki za gorivo koja se nalazi na starom raskrižju državnih cesta "D8" i "D414", odnosno Jadranske magistrale i stare Pelješke ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
stigli plenković i ministri /

Svečano otvorenje Stonske obilaznice koja čini posljednju fazu projekta 'cestovna povezanost s južnom Dalmacijom'

Image
stigli plenković i ministri /

Svečano otvorenje Stonske obilaznice koja čini posljednju fazu projekta 'cestovna povezanost s južnom Dalmacijom'

Mogu se vratiti nazad u Opuzen ili u BiH preko Neuma

Na novoizgrađenoj pristupnoj cesti Pelješkom mostu, od Komarne te do Dola, vozači nemaju ni jednu crpku za gorivu ili elektropunionicu kao ni obavijest koliko je udaljena najbliža. Nema takve obavijesti ni u Opuzenu, a ako zaobiđu tu benzinsku crpku - vozači riskiraju da ostanu bez goriva. Ako im se "rezerva" upali prije prelaska Pelješkog mosta, ostaje im opcija da se vrate nazad u Opuzen, ili da krenu u BiH preko Neuma u kojem su dvije crpke za gorivo, kao i ona na staroj "magistrali" pred skretanjem za Ston.

Za one koji s juga voze prema zapadu Hrvatske, situacija je navodno još gora. S obzirom na to da se u Orašcu iz tog pravca ne smije skrenuti na benzinsku postaju, gorivo možete natočiti u Kuparima u Župi dubrovačkoj. U tom slučaju, udaljenost između dvaju benzinskih crpki je oko 130 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HC: 'Crpke nisu bile predmet ovog projekta'

Iz Hrvatskih cesta objasnili su kako su u sklopu projekta izgrađena tri odmorišta uz novi prometnicu.

"Benzinske crpke, odnosno elektropunionice nisu bile predmet zahvata ovoga projekta, ali su na pojedinim lokacijama neke od pripremnih radnji izvršene", naveli su iz Hrvatskih cesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo