KARLOVČANIN IZNENADIO OPORUKOM: / Nitko nije znao da je imućan, šokirao je cijeli grad

Image
Foto: Getty

Milijun kuna ostavio je Karlovčanin Josip Vuković hrvatskim ovčarima

8.1.2019.
9:34
Getty
VOYO logo

Karlovački kinolog i veliki zaljubljenik u pasminu hrvatskog ovčara, Josip Vuković, oporukom je ostavio milijun kuna psima. Dio imovine ostavio je Gradu Karlovcu, a dio rodbini.

Vuković, koji nikada nije imao djecu, radio je kao nastavnik matematike, a bio je i ljubitelj prirode i glazbe. Prošlo je šest godina od njegove smrti, pa je RTL provjerio što su gradske vlasti učinile s poklonjenim imetkom te kako je potrošen novac za pse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prijatelj nije znao da posjeduje toliko novca

Nikola Bakal, upravitelj zaklade 'Hrvatski ovčar', ispičao je kako se iznenadio kada mu je stigla Vukovićeva oporuka. Iako su bili i susjedi i prijatelji, Bakal uopće nije znao da Vuković posjeduje toliko novca.

Vuković je život posvetio proučavanju hrvatskih ovčara i želio je osnovati Zakladu za očuvanje te pasmine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Unazad 40 godina proučavao je ovog psa, nabavio ga, išao po raznim selima, slikao i snimao, nama donosio i prikazivao od čega smo mnogo naučili'', kaže Bakal čija se Zaklada sad brine za očuvanje te pasmine.

Baš kako je karlovački dobrotvor želio, Bakal je rekao da se na njihov natječaj mogu javiti svi uzgajivači te da im se mogu javiti svi OPG-ovi, a oni će im kupiti hrvatskog ovčara kojeg si nađu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuću ostavio Gradu Karlovcu za djecu

Svoju kuću ostavio je Gradu Karlovcu u želji da je koriste djeca.

"Samim time Grad je 2014. kuću darovao Domu za odgoj djece i mladeži da koriste kuću. Mi smo produljili još za 10 godina tu darovnicu kako bi se dom mogao prijaviti na određene natječaje za uređenje i useljenja'', rekao je karlovački gradonačelnik Damir Mandić za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo