[VIDEO] NOVI REZULTATI ANKETA DAJU HDZ-U JEDAN MANDAT VIŠE NEGO PRIJE: / 'Najveći smo, najjači smo... Još će se ovo mijenjati'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prvi na listi HDZ-a kaže kako je zadovoljan kampanjom te da vjeruje da će konačni rezultati biti bolji no što im predviđaju ankete

26.5.2019.
19:14
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

NOVO 19:53 - Nešto prije 20:00 sati objavljeni su novi rezultati izlaznih anketa prema kojima stranci na vlasti ide 5, a ne 4 mjesta. Čim je ovaj rezultat izašao, u HDZ-ovom stožeru prolomio se pljesak.

Njihova europarlamentarka, Dubravka Šuica, kaže kako nije bila zabrinuta ni kad se baratalo brojkom od 4 mandata, jer je, tvrdi, znala kako će zapravo sve završiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Šuica tvrdi kako će se rezultati i dalje mijenjati. Znači li to da očekuje čak šest mandata za HDZ? "Neće biti nikakve euforije. Sada treba zbrojati preferencijalne glasove. Ankete su nepouzdane, nisu obuhvaćena manja mjesta, ali HDZ je ostvario svoj cilj", rekla je.

Tvrdi kako je jedan mandat za Mislava Kolakušića i za nju iznenađenje, no dodaje i kako bi diverzifikacija mandata, na koju ukazuju sadašnje ankete, mogla biti problematična.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći smo, najjači smo", zaključila je svoj komentar.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izlazne ankete objavljene nakon zatvaranja birališta pokazuju kako HDZ-u, za sada, idu četiri mjesta u Europskom parlamentu. Nije tajna da su očekivali pet mandata pa bi ova četiri predstavljala određeni podbačaj u odnosu na očekivano. Evo što kaže nositelj liste, Karlo Ressler.

"Očekujemo prve rezultate koje će DIP objaviti oko 23 sata, ovo su samo ankete, birališta su se zatvorila prije 5 minuta, a s terena imamo informacije da ćemo uspjeti oistvariti svoj cilj, a to je 5 mandata. Znate da HDZ ima 4 zastupnika u EU parlamentu i zadali smo si kao cilj dobiti jednog više", rekao je Ressler za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

DOČEK REZULTATA IZLAZNIH ANKETA U HDZ-u: Premijer je u središnjici, ali ne izlazi pred novinare

Image

DOČEK REZULTATA IZLAZNIH ANKETA U HDZ-u: Premijer je u središnjici, ali ne izlazi pred novinare

On smatra kako su tijekom kampanje odradili dobar posao. "Predstavili smo građanima prednosti članstva, projekte koje provodimo na lokalnim razinama, a koji su sufinancirani europskim sredstvima. Zadovoljni smo kako smo vodili kampanju, jednu pozitivnu kampanju koja je bila fokusirana na budućnost", dodao je Ressler.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultatima anketa, kaže, nije, šokiran. "Radi se samo o anketama, vjerujem da će se kasnije u pravim rezultatima puno bolje vidjeti što smo ostvarili", kaže nositelj HDZ-ove liste.

Osvajanje pet mandata očekuje i Tomislav Sokol, treći na listi za Europski parlament. "Vjerujem da će službeni rezultati biti na kraju takvi da ćemo osvojiti pet mandata", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo