Karamarko 'špijao' van granica Hrvatske?

26.4.2010.
21:38
VOYO logo

Doministar unutarnjih poslova BiH Vjekoslav Vuković sumnjiči ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka za nelegalno i nezakonito prisluškivanje na teritoriju susjedne države. Upravo iz tog razloga, Vuković kojega inače riječka policija tereti za pripremanje atentata na području svoje nadležnosti, podnio je zahtjev saborskom Odboru za nacionalnu sigurnost da protiv Karamarka pokrene istragu.

Potvrdio je to za agenciju IMR njegov odvjetnik Anto Nobilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uputili smo zahtjev saborskom odboru kojim predsjedava Ranko Ostojić, jer raspolažemo dokazima da su hrvatske institucije neovlašteno prisluškivale visoke dužnosnike BiH", izjavio je Nobilo čiji se klijent inače nalazi u pritvoru.

Vjekoslav Vuković uhićen je u siječnju ove godine u Rijeci, gdje je polagao ispite na postdiplomskom studiju. U MUP BiH ušao je u kvoti hrvatskih kadrova, kao mlad i perspektivni policajac koji mnogo obećava. Prema političkim spekulacijama u BiH, Karamarko ga je dao uhititi, jer je blizak s obavještajno-sigurnosnim krugovima u Uredu novoga predsjednika Ive Josipovića, koji ne uživaju osobitu reputaciju u Njemačkoj, piše Monitor.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo