reagirao na objavljene dokumente / Karamarko: 'Rašković je izložen pogibelji zbog otkrivanja detalja iz Domovinskog rata'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a je nedavno rekao da nije potpisao ratni put SDSS-ovca Mirka Raškovića, ali je odmah dodao da o tome ne može govoriti i zamolio je novinare da se tom temom ne bave

5.12.2015.
15:23
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je SDSS-ovac Mirko Rašković odlučio ne dati podršku koaliciji Hrvatska raste, u nekim medijima su se pojavile informacije o njegovoj povezanosti s predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u prošlosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rašković je navodno tijekom Domovinskog rata radio za hrvatske tajne službe i dojavljivao informacije s okupiranog kninskog područja.

Telegram optužuje Tomislava Karamarka da je lagao kada je nedavno rekao da nije potpisao Raškovićev ratni put. Šef HDZ-a je na novinarski upit rekao novinarima da ne može govoriti o tome i zamolio ih da se ne bave tom temom, a danas je u intervjuu za Večernji list pojasnio zašto je tako reagirao. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve vezano za Raškovićevu ratnu prošlost u domeni je obavještajnog sustava, ali i nacionalne sigurnosti, a ponajviše sigurnosti samog  Raškovića. To su teme o kojima ja kao bivši šef tajne službe u javnosti ne mogu otvoreno govoriti. Rašković je sada, zbog otkrivanja detalja iz Domovinskog rata, izložen pogibelji. I to čovjek koji je u Domovinskom ratu radio za Hrvatsku! Za razliku od Milanovića koji se skrivao po briselskim hodnicima" rekao je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko za Večernji list.

Tko je potpisao Raškovićev ratni put, nastavio je Karamarko, u ovom slučaju nije presudno, jer potpisao je onaj tko je po svojoj nadležnosti to trebao i morao potpisati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je pozvao državni vrh, a posebno vrh obavještajne zajednice da zaštite bivše pripadnike obavještajnog sustava. 

Telegram je objavio dokument Sigurnosno-obavještajne agencije o ratnom putu Mirka Raškovića na kojem je potpis Tomislava Karamarka, koji je u to vrijeme bio šef SOA-e. Taj dokument navode kao dokaz da je HDZ preoteo Raškovića SDSS-u, iako Rašković svojim potpisom zasad nije podržao nijednu stranu – ni SDP ni HDZ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo