Karamarko: Purda je od 2007. znao da je na tjeralici

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko tvrdi da ima pouzdani dokument koji potvrđuje da je branitelj Tihomir Purda 13. srpnja 2007. godine obaviješten da je na crvenoj tjeralici Interpola.

22.2.2011.
22:04
VOYO logo

Gostujući u Dnevniku Nove TV, ministar Tomislav Karamarko govorio je o najavama da se Hrvatskoj sprema novi val prosvjeda, no najviše se osvrnuo na slučaj branitelja Tihomira Purde, koji je sud u BiH odlučio izručiti Srbiji zbog navodnih ratnih zločina.

Karamarko tako smatra da Hrvatska nije izdala Purdu, te je to potkrijepio činjenicom kako ima dokument koji dokazuje da je Purda 13. srpnja 2007. godine obaviješten da se nalazi na crvenoj tjeralici Interpola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno je dodao da je MUP nakon što je primio tjeralicu o tome obavijestio DORH i Ministarstvo pravosuđa, te nije imao više ništa sa Purdinim slučajem.

Bosanskohercegovački odvjetnik Tihomira Purde Josip Muselimović izjavio je da Purda, koji se nalazi u ekstradicijskom pritvoru u BiH, nije znao 2007. da je za njim raspisana tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''S njim samo razgovarao u nekoliko navrata, nikad mi to nije rekao, a da je imao to saznanje, vjerojatno bi mi rekao'', kazao je Muselimović. Dodao je da mu je Purda jedino rekao da je nakon primanja mirovine odlazio u šoping-centar u Bosnu i Hercegovinu jer mu je tamo bilo pogodnije.

Karamarko u HDZ-u?

Na pitanje da li se u ovoj godinu odlučio priključiti HDZ-u jer bi tako bio dobar adut Jadranki Kosor, Karamarko je rekao da ''o tome trenutno ne razmišlja, no da je sve moguće''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je komentirao i sve veće nezadovoljstvo građana i sve češće pozive na prosvjede protiv vladajućih, te smatra da Hrvatskoj ne prijeti bunt nezadovoljstva i prosvjeda. Dodaje i da MUP nije radio sigurnosne procjene u tom smislu.

Vezani članak:

arti-201102140951006 arti-201102190034006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo