KARAMARKO ODGOVARA MILANOVIĆU: / Nemam ni volje ni vremena za sučeljavanje

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
7.9.2015.
17:24
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Kako bi bio u skladu s Eurobasketom koji se trenutno igra u Zagrebu, Karamarko je odabrao košarkašku metaforu: "Znate, vodite 20:0 (a basket se igra do 21) i onda se javi neki pametnjaković koji misli da ima najveće mišiće na svijetu i kaže - dosta, sad nećemo više ovako, pobjednik je onaj tko prvi zabije koš. Ne, Milanoviću, zabio sam ti već 20 koševa, zabit ću i ovaj 21. - a ja ću odlučiti kad i na koji način", izjavio je Karamarko u emisiji HRT-a Oporbeni zarez.

Karamarko je poručio da nema ni volje ni vremena za sučeljavanje s premijerom Zoranom Milanovićem te pozvao Milanovića da, umjesto sučeljavanja, objasni građanima svoj nerad i izostanak reformi u zadnje četiri godine tijekom kojih je iz Hrvatske iselilo sto tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Milanović bi se sada sa mnom sučeljavao. Nemam previše volje trošiti na to vrijeme. Neka Milanović da odgovore mladim ljudima koji odlaze u inozemstvo", rekao je Karamarko te dodao kako nije sklon sučeljavanju jer sada u HDZ-u imaju previše aduta u rukama da bi s njim (Milanovićem) razgovarali.

"On sada misli da se inventura njegova nerada i neuspjeha može svesti na to što će sa mnom nešto razgovarati pola sata. Neka se obrati hrvatskim građanima i kaže im što ima reći", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacio je premijerove kritike za tobožnje skrivanje u mišjoj rupi, istaknuvši da njemu, za razliku od Milanovića, nije problem pojaviti se među 100 tisuća ljudi u Sinju i Kninu, dok Milanović sa suradnicima u Kninu polaže vijence u tri ujutro da bi nakon toga pobjegao u Zagreb.

Pobjeda sigurna?

Karamarko je uvjeren u pobjedu desne koalicije. "Zemlja treba učiniti potpuni zaokret u gospodarskoj politici", rekao je Karamarko te istaknuo da su spremni surađivati sa svima koji će poduprijeti njihov program. HDZ-ov čelnik najavio je da bi, u slučaju da sastavlja Vladu, u njoj angažirao stručne, a ne podobne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MILANOVIĆ O IZBORIMA: /

Raspuštanje Sabora očekuje do kraja rujna, a novu vladu u prosincu

Image
MILANOVIĆ O IZBORIMA: /

Raspuštanje Sabora očekuje do kraja rujna, a novu vladu u prosincu

"Nije problem matematike"

"Više nije problem matematike, tko će dobiti više glasova i mandata - u svakom slučaju to ćemo biti mi. Međutim, bez obzira na odnos u parlamentu otvaramo se i pružamo ruku svima koji žele pokrenuti korjenite promjene, prvenstveno u gospodarstvu", poručio je Karamarko.

Ponovio je kako s mnogima razgovara o funkcijama, ali ih nikome ni u jednom trenutku nije obećao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko tvrdi i da je osobno dobio uvid u popise Udbinih suradnika. "Bio sam zbunjen i zabezeknut kad sam vidio sva ta imena", kazao je čelnik HDZ-a na HR-u.

HRT/Danas.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo