Karamarko plavcima kupio novu 'obleku'

Hrvatski policajci konačno će dobiti nove ljetne uniforme, a za njihovu izradu bit će izdvojeno oko 55 milijuna kuna.

25.5.2010.
11:56
VOYO logo

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko potpisat će ugovor za izradu i isporuku ljetne policijske odore za sve rodove hrvatske policije.

Karamarko će ugovor potpisati s Damirom Vitezom, predstavnikom tvrtke Čateks, koja će zajedno s još nekoliko domaćih tvrtki dobiti priliku izraditi nove odore, piše Novi list. Ukupna vrijednost ugovora za izradu novih uniformi je oko 55 milijuna kuna. Prva isporuka policijskih odora očekuje se u roku od 60 dana od potpisivanja ugovora, dok bi cjelokupna količina trebala biti isporučena u roku od 90 dana. Na katastrofalan materijal od kojeg su aktualne odore izrađene policajci se žale već godinama budući da im je tijekom ljetnih mjeseci nesnosno vruće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ove nove odore bolje su i praktičnije. Skrojene su po idejama samih policajaca, a usvojen je i veći dio prijedloga Sindikata policije Hrvatske (SPH). Očekujem da budu po europskim standardima, da su nosive i da ih je lagano održavati, te da su adekvatne za obavljanje policijskog posla", rekao predsjednik SPH Dubravko Jagić zadovoljan i činjenicom da će hrvatske tvrtke izrađivati nove odore.

Na inzistiranje SPH, iz idejnog rješenja uklonjena je pločica s prezimenom, koju bi policajci nosili na odori, piše Novi list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201005060024006 arti-201004280542006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo