KARAMARKO: / 'Nisam veleizdajnik, ne pada mi na pamet odstupiti zbog notornog gubitnika Milanovića'

Image

"Nisam ja veleizdajnik kako tvrdi SDP.

18.5.2016.
10:06
VOYO logo

Nakon što već tri petka za redom nisu uspjeli okupiti kvorum, HDZ-ovci su odlučili da za glasovanje ne treba čekati petak već da ono treba biti odrađeno i u srijedu. Stoga sje u srijedu ujutro održan sastanak Kluba zastupnika Domoljubne kaolice na kojem im se obratio i šef HDZ-a Tomislav Karamarko. Na sastanku se pojavila i Bandićeva zastupnica Sandra Perković, koja se dosad u Saboru pojavila svega jednom.

'Ovo se više neće ponavljati'

Nakon sastanka novinarima se obratio Tomislav Karamarko, piše N1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo se više neće ponavljati, ovo da ne dolaze u Sabor. Ovo se dogodilo tri puta zaredom, to je nesportski, ovako se ne može raditi. Vjerujte, danas će sve funkcionirati. Radit će se življe i bolje", kazao je.

Osvrćući se na slučaj s INA-om rekao je: "Nisam ja veleizdajnik kako tvrdi SDP. Ne pada mi na pamet odstupiti zbog jednog notornog gubitnika Milanovića, sve što je dosad govorio Hrvatsku je dovelo u propast."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najgore afere bile su u Milanovićevo vrijeme"

Karamarko je nastavio tvrdeći da su "sve stvari koje se pričaju o Ini i MOL-u nevjerojatne."

"Ja sam inicirao da Povjerenstvo donese odluku, onda ćemo pričati. Volio bih da se ne vrši pritisak na Povjerenstvo, kao jučer GONG koji se ponaša kao politička stranka. Milanović već sad kaže da nije riječ o sukobu interesa. A o nacionalnim interesima... Počnimo od Račana pa do Milanovićeve Vlade. Najgore godine i afere u Hrvatskoj su iz četiri godine Milanovića, koje su jednostavno nestale, a ovdje se radi afera od ničega. Ja sam želio da Povjerenstvo pokrene postupak o meni da se vidi da nisam u nikakvom sukobu interesa, da nisam veleizdajnik kao što bi neki htjeli", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da ga zanima jedino hrvatski interes, a ne mišljenje Zorana Milanovića i njegovih trabanata.

"Što bi trebali raditi moji članovi obitelji? Čekati doma pred TV-om da ja dođem doma. O čemu pričamo, o ugovorima koji se objavljuju, a ne bi smjeli o PR-u, marketingu, prodaji pašteta... Pa dajte, molim vas", kazao je Karamarko novinarima

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NOVI SKANDAL NA POMOLU: /

Ana Karamarko zastupa još jednu tvrtku koja tuži Republiku Hrvatsku!

Image
NOVI SKANDAL NA POMOLU: /

Ana Karamarko zastupa još jednu tvrtku koja tuži Republiku Hrvatsku!

Potvrdio povratak Brkića

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko (HDZ) poručio je u srijedu kako se više neće ponoviti da Hrvatski sabor nema kvoruma, odnosno da zastupnici ne dolaze, te potvrdio kako se u parlament vraća Milijan Brkić, glavni tajnik HDZ-a i jedini kandidat za Karamarkova zamjenika na čelu HDZ-a.

Karamarko je nakon sjednice Kluba Domoljubne koalicije izrazio nezadovoljstvo što je Sabor u petak izgubio kvorum, te tri puta za redom nije uspio glasovati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je naprosto nemoguće, to su ljudi profesionalci koji moraju sjediti u Saboru i biti ovdje. To se više neće ponavljati, jer je to neodgovorno prema biračima", naglasio je Karamarko pred novinarima. Potvrdio je da će se u HDZ-u razgovarati i o mogućnosti da se kažnjava zastupnike koji ne dolaze na saborske sjednice.

Sutra imamo Predsjedništvo, razgovarat ćemo i o tom momentu, rekao je predsjednik HDZ-a, pozivajući se na činjenicu da u nekim parlamentima postoji praksa kažnjavanja nedolazaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To se dogodilo tri puta za redom, što je nesnosno, tako se ne može raditi", rekao je Karamarko tumačeći kako Vladine reformske mjere neće imati učinka bez parlamentarne sinergije.

Potvrdio je i da će biti promjena u saborskom Klubu HDZ-a, koji je prošli petak ostao bez dvojice potpredsjednika, Davorin Mlakar i Goran Jandroković dali su, naime, ostavke na svoje dužnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit će sigurno nekih izmjena, radit će se življe, bolje i organiziranije", najavio je Karamarko te potvrdio da će se u Sabor vratiti Milijan Brkić.

"On će se morati vratiti u Sabor, to smo on i ja dogovorili prije 15-20 dana i to će sigurno biti pojačanje u smislu organizacije, operativnosti", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo