Karamarko: Kako da nekog uvjerim da ne švercam ljude

"Kampanja je prljava, sve što se zadnjih dana zbiva stvara ružnu sliku o HDZ-u i teško se braniti od silnih laži.

14.5.2012.
14:05
VOYO logo

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz spomenik pored rodne kuće, u Velikom Trgovišću danas je obilježena 90. obljetnica rođenja prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Prvo je ujutro u 8 sati cvijeće položila delegacija Krapinsko-zagorske županije, a zatim, sat kasnije, i delegacija zagorskog HDZ-a. Uz zagorske HDZ-ovce tu su bili i Tomislav Karamarko kojeg zagorski HDZ podržava u trci za predsjednika stranke, te Ivan Jarnjak, Gordan Jandroković i Jasen Mesić.

Na upit kako mu protukandidati predbacuju da je među prvima provodio detuđmanizaciju, a sada se ponovno veže uz Tuđmana, Karamarko je rekao da je on uvijek bio vjeran Tuđmanovu izvornom učenju i stvaranju hrvatske države, a druga je stvar što se distancirao od nekih negativnih pojava poput kriminala u pretvorbi i drugih devijacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prljava kampanja

"Kampanja je prljava, sve što se zadnjih dana zbiva stvara ružnu sliku o HDZ-u i teško se braniti od silnih laži. Kako da nekog uvjerim da ne švercam ljude i da nisam agent al-Kaide", zapitao se Karamarko.

Na upit zašto Tito u Kumrovcu za svoj rođendan okupi znatno više obožavatelja nego Tuđman u Velikom Trgovišću, Karamarko je odgovorio da se te dvije osobe uopće ne mogu uspoređivati, jer je "Tuđman stvorio hrvatsku državu, a Tito je bio ratni zločinac koji je kroz povijest zatirao sve što je hrvatsko".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan Jarnjak najavio je da će na nedjeljnom Saboru stranke sigurno doći do promjene, a da će HDZ ispraviti svoje pogreške, ponovo postati najjača stranka i osvojiti vlast.

Stižu Kosor, Kujundžić i Prgomet

Dva sata iza Karamarka u Veliko Trgovišće došla je i aktualna predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor koja nije polagala cvijeće u Velikom Trgovišću, jer je, rekli su iz njezina tima, prethodno već odala počast Tuđmanu na Mirogoju. Ona je posjetila Spomen-školu dr. Franje Tuđmana gdje je prisustvovala predavanju o Tuđmanu dr. Anđelka Milatovića. Popodne su svoj posjet Velikom Trgovišću također najavili i Milan Kujundžić i Drago Prgomet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

specijal-201012070191004-Izbori u HDZ-u

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo