KARAMARKO I PETROV POD ZAŠTITOM: / Jedan mjesečno državu košta 75.000 kuna

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukić
28.1.2016.
19:10
PIXSELL, Sanjin Strukić
VOYO logo

Njih dvojica su, slijedom svojih funkcija, postali štićene osobe II. katergorije, dok će štićenim osobama III. kategorije od sada biti i članovi njihovih najužih obitelji - supružnici, roditelji i djeca.

Prošireno društvo štićenih

Do sada su štićene osobe bili predsjednik RH, predsjednik Vlade i predsjednik Sabora te ministri obrane, unutarnjih i vanjskih poslova. U društvo štićenih sada su došli i prvi potpredsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade te članovi njihovih užih obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U najavi sjednice i u prijedlogu izmjena i dopuna ove uredbe, koju je na sjednici prije usvajanja pročitao ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, nije bilo navedeno tko je zatražio da Karamarko i Petrov, slijedom dužnosti koje obnašaju, dobiju službenu cjelodnevnu zaštitu.

Image
NIŠTA NIJE BESPLATNO: /

Kolindi plaćamo osiguranje na ljetovanju u SAD-u (i to ne malo)

Image
NIŠTA NIJE BESPLATNO: /

Kolindi plaćamo osiguranje na ljetovanju u SAD-u (i to ne malo)

Neće trebati dodatna proračunska sredstva

Orepić je jedino naglasio da za provedbu izmijenjene Uredbe "nije potrebno osigurati dodatna stredstva u državnom proračunu". Prijedlog je prihvaćen jednoglasno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji premijer Zoran Milanović bit će pod službenom zaštitom još šest mjeseci, a dosdadašnji ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić još dva mjeseca nakon odlaska s dužnosti.

Cvrtila: Imat će zaštitu 24 sata

Karamarko i Petrov će imati zaštitu 24 sata, vozit će se u policijskom vozilu i imati uz sebe dvojicu policajaca - jedan će ih voziti, a drugi štititi. Osobama druge kategorije obično se ne čuva kuća ili stan u kojem žive, objašnjava stručnjak za sigurnost Željko Cvrtila za Dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na način da će možda policijska ophodnja možda češće obići njihovu kuću, da će ih se informacijski štititi, protuobavještajno, ali neće imati zaštitu 24 sata kao što će imati potpredsjednik Petrov i njegova uža obitelj koja će biti, pretpostavljam, s njim ovdje u Zagrebu", kaže Cvrtila.

Zaštita jednog potpredsjednika, kaže Cvrtila, stoji oko 75 tisuća kuna na mjesec. Ministar kaže da dodatnog troška neće biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo