Karamarko i nacionalisti će pomesti Kosoricu

7.11.2011.
0:39
VOYO logo

U svome online izdanju, u blogu koji se bavi istočnom Europom, The Economist donosi osvrt na "nevjerojatan tjedan" koji je iza Hrvatske. Nakon raspuštanja parlamenta raspisani su izbori, počelo je Ivi Sanaderuprvo suđenje bivšem premijeru , Josip Boljkovacuhićen je , HDZ, suočen s mogućom optužnicom, proživljava, kako je to i njegova predsjednica Jadranka Kosor kazala, najteže trenutke, piše Economist.

Tjednik opširno analizira situaciju u Hrvatskoj, suđenje Sanaderu te izborne izglede HDZ-a i Kukuriku koalicije (cijeli je članak naslovljen "Cock a doodle do?", što je prijevod izraza kukuriku), zbog čega posebno ističe kako je HDZ suočen sa sve lošijim rezultatima u istraživanjima javnog mnijenja zaokrenuo retoriku udesno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Komunistički skalpovi'

U tom svjetlu Economist se bavi i uhićenjem Josipa Boljkovca, iznoseći tezu da je riječ o pokušaju popravljanja imidža HDZ-a u desnom biračkom tijelu. Međutim, list navodi da ako se na to uhićenje primijeni princip "tko od toga ima koristi", dolazi se do ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka.

Economist piše kako će Jadranka Kosor nakon izglednog poraza na izborima biti "pometena s čela stranke", a da će Karamarko biti u dobroj poziciji da uz pomoć nacionalističkih tvrdolinijaša zauzme njezino mjesto. Osobito, ističe list, "ako za pojasom ima nekoliko skalpova bivših komunista".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo