presica u središnjici / Karamarko: 'HDZ pokreće postupak opoziva premijera, postoje ruke za rušenje Vlade'

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u utorak je na konferenciji za novinare najavio da HDZ pokreće postupak opoziva premijera Tihomira Oreškovića jer je vlada disfunkcionalna

7.6.2016.
11:40
VOYO logo

"HDZ danas pokreće postupak opoziva premijera Tihomira Oreškovića. Dosta je razloga za to. Mi kao najveća parlamentarsna stranka smatramo da naš program treba biti implementran u sve što radimo. Treba prestati ono što je sada na sceni, a to su prepucavanja i poludonosi. Hrvatska nema vremena ni strpljenja za ovo. Moramo bit jedinstveni. Problem je u disfunkcionalnosti nosećih struktura Vlade u parlementu, nas i Mosta, i premijera", kazao je šef HDZ-a Tomislav Karamarko na konferenciji za medije. 

"Mi pokrećemo ovaj postupak jer smatramo da moramo biti odgovorni pred biračima, članovima stranke", rekao je Karamarko dodavši da HDZ ne želi biti 'pajac u ovoj lošoj priči' i sudjelovati u sadašnjoj, kako je rekao, lakrdiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vlada mora biti čvrsta, homogena i jedinstvena ako želi provesti reforme", poručuje Karamarko te dodaje da u program Vlade mora biti implementiran i program HDZ-a.

Postupak pokretanja opoziva nazvao je šokom kojim HDZ želi izazvati nešto pozitivno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da se trgnemo i da se shvati da su interesi države i naroda veći od osobnih i stranačkih", rekao je prvi čovjek HDZ-a te pozvao sve sudionike i subjekte u političkoj igri da se uozbilje jer, kazao je, inače neće biti dobro.

"Neko je vrijeme izgubljeno, ali još uvijek ima vremena da se presloži Vlada", ustvrdio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan nudi li ruku Mostu i je li spreman odstupiti, Karamarko je rekao da je spreman učiniti sve za dobrobit Hrvatske, ali dodaje: "Nikome neću dopustiti ugrožavanje HDZ-a. Reforme se mogu ostvariti samo sa svježim i kvalitetnim ljudima. Za mnoge ljude u Vladi niste ni čuli dok nisu postali ministri". 

Image
jasan stav reformista /

Čačić: 'Ne bismo podržali Vladu kojoj su na čelu Karamarko ili Petrov'

Image
jasan stav reformista /

Čačić: 'Ne bismo podržali Vladu kojoj su na čelu Karamarko ili Petrov'

"Postoje ruke za rušenje Vlade. Apeliram da se poslože neke glave, da se ohlade neke glave, a ne da se ide na izbore. Ja sam za izbore, optimističan sam u vezi izbora. Ali izgubit ćemo puno vremena. Za preslagivanje postoje rokovi", dodaje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko je kazao kako će nastojati da preslagivanje bude što kraće, ako je to opcija.

Priznao je da se ranije sastao s Radimirom Čačićem. Istaknuo je kako je saslušao njegovo viđenje aktualne političke situacije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"S predsjednicom sam pričao o općoj situaciji, o mogućim raspletima. Nisam ovlašten pričati o sadržaju razgovora s predsjednicom ", komentirao je sastanak na Pantovčaku. 

Karamarko uputio apel SOA-i da se ne upušta u praćenja i sudjelovanje u ovom potencijalnom preslagivanju. Također je zamjerio Oreškoviću što se 'bavio prvotno SOA-om, a ne javnim financijama'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Instalirao je u SOA-u čovjeka koji nije bio izbor HDZ-a", rekao je. 

Karamarko je ipak sada stava da premijer mora biti političar, iako je on doveoTihomira Oreškovića na poziciju predsjednika Vlade iz farmaceutske tvrtkeTeve. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja se vidim svakako i ja se vidim nikako", odgovorio je Karamarko na pitanje kako sebe vidi u potencijalno presloženoj Vladi. 

"Orešković je nazvao gospodina Webera, koji je šef pučana u EU parlamentu, i peceo podršku za sebe. Orešković nije član niti jedne stranke. Pučani se ne petljaju u posao stranaka iz svoje obitelji. To je mala manipulacija Oreškovića, to sam mu malo zamjerio", komentirao je jučerašnju informaciju da je Weber zapravo podržao aktualnoh hrvatskog premijera nauštrb HDZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Apeliram na sve ljude koji su u politici, koji su politički misleći, i razmisle kako dalje. Moj dojam je da Most kao kolektiv nije imao svoju glavu. Kolektiv mora imati neku strukturu. Ne želim ih obezvrijediti i povrijediti, ali nisu imali dobru taktiku".

"Gospodin Milijan Brkić ima privatnu obvezu, ali ja ne smijem reći o čemu se radi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Afera Konzultantica ne postoji, izmišljena je da bi se mene sotoniziralo i stavljalo u negativni kontekst.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike