Karamarko: Dobio sam grčeve od Šišljagića

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko otkrio je novinarima kako se osjećao nakon incidenta na komemoraciji u Dalju.

1.8.2010.
22:42
VOYO logo

U razgovoru za Večernji list ministar Karamarko je kazao kako nije bilo predviđeno da Vladimir Šišljagić održi govor, jer je "osim toga bio i na godišnjem odmoru".

arti-201008010187006"Željeli smo 19 godina poslije, na dan stradavanja više od 20 pripadnika MUP-a, ZNG-a i Civilne zaštite prirediti komemoraciju. Znali smo da, kada se okupe roditelji, rodbina i suborci, nema smisla držati govorancije. Skratili smo protokol maksimalno i odredili da ne govori, ne samo župan, nego primjerice ni ministar branitelja, nego premijerka, koja je ovdje prvi put, i ja kao ministar policije. I onda se pojavio Šišljagić i održao kratki, no izrazito stranački obračun sa "svima", uključujući i premijerku i predsjednika RH", kazao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objasnio je da se nakon Šišljagićeva govora prvo ispričao okupljenima, a onda je rekao da je ovo posljednje mjesto na kojem bi se trebala održavati stranačka kampanja i obračunavati s drugim politikama. Na pitanje je li poslije razgovarao sa Šišljagićem, ministar kaže – da.

"Jesam, i pitao sam ga zašto je ovaj događaj iskoristio za međupolitičke obračune, kako je to mogao učiniti okupljenim roditeljima, rodbini, suborcima poginulih. Rekao sam mu da mu to ne služi na čast. No, nije ga se to uopće dojmilo, nastavio je s istim, političkim argumentima. Dobio sam grčeve u želucu od takvog Šišljagića. Političari ne smiju dolaziti na ovakva mjesta imaju li takvih politikantskih ciljeva", prepričao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj je dodao da smatra da cijeli incident ima veze s presudom Branimiru Glavašu, ali da on kao ministar ne može komentirati sudske presude.

"Mislim da oni koji su u Dalju poginuli, njihova rodbina stvarno nisu zaslužili da se lijepa i pažljiva komemoracija pretvori u politički skandal", zaključio je ministar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo