KAPETAN DRAGAN ČEKA SUĐENJE: / Na sudu opet želi pobijediti ustaše, a splitski zatvor mu je bolji od hotela

Image
Foto: Screanshoot/Youtube
28.6.2016.
22:36
Screanshoot/Youtube
VOYO logo

Tanjug prenosi dijelove intervjua koje je Vasiljković u zatvoru dao srpskom dnevniku Vesti iz Frankfurta, a u kojem je rekao da mu je od vlastite nevinosti važnije dokazati da je Hrvatska izgrađena na progonu Srba.

"U svakom okršaju s ustašama sam pobijedio"

"Nije najvažnije da izađem iz zatvora. To se mora dogoditi najkasnije za tri godine. Čak nije toliko važno ni što ću pred hrvatskim pravosuđem dokazati svoju nevinost. Najvažnije je što će ovaj proces protiv mene pokazati da je Hrvatska izgrađena na progonu Srba i montiranim procesima. To će nakon ovog suđenja biti dokumentirana i prihvaćena povijesna činjenica", rekao je Vasiljković u intervjuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudski proces, kaže, nije usmjeren protiv njega već protiv "neokaljanih, uzornih simbola svakog poštenog Srbina - Knindži i njihovog komandanta".

Knindže su bile srpska paravojna formacija osnovana na području Knina, koju je od 1991. do 1995. predvodio Vasiljković, a od 1996. je djelovala u Srbiji pod nazivom 'Crvene beretke'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jamčim vam da im to neće poći za rukom. U svakom okršaju s ustašama izašao sam kao pobjednik i sigurno ću izaći i u ovom. Ovaj proces će od Knindži napraviti još veće legende jer će kroz proces izaći na vidjelo sva njihova junačka djela i njihov viteški ratnički odnos na koji sam neskromno i beskrajno ponosan", kazao je.

Image
OTEZANJE POSTUPKA: /

Kapetan Dragan opet odgodio potvrđivanje optužnice, čeka se odluka Vrhovnog suda

Image
OTEZANJE POSTUPKA: /

Kapetan Dragan opet odgodio potvrđivanje optužnice, čeka se odluka Vrhovnog suda

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

U zatvoru bolje nego u crnogorskom hotelu

Ističe kako bi se njegova obrana brže i lakše pripremila kada bi imala pomoć i podršku Republike Srbije na čiji se izostanak požalio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Javnost mora znati da nisam sve ove godine u zatvoru zbog nekih svojih nedjela, već zato što sam Srbin i što sam jako dobro obavljao svoju dužnost", kazao je.

Na koncu je pohvalio uvjete u splitskom zatvoru kazavši da je ovaj, u usporedbi s onim u Australiji, u kojem je čekao izručenje, "odmaralište s pogledom na more", vrhunskom kuhinjom i "osobljem ljubaznijim od onoga u najskupljem crnogorskom hotelu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za ovih, skoro godinu dana koliko sam u zatvoru u Splitu ne mogu prijaviti niti najmanju neugodnost. Još mi se nijednom netko od osoblja nije obratio s 'ti', a u granicama dozvoljenog čine sve što mogu da meni i ostalima olakšaju boravak u zatvoru“, kazao je Vasiljković koji je i ranije hvalio uvjete u zatvoru.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo