Kaos u turizmu: Ništa se nije napravilo kako treba, promocija je zakazala

Bivši ministar turizma Veljko Ostojić prvi put je komentirao loš početak ovogodišnje turističke sezone te tvrdi da se takav rezultat dogodio jer se nije reagiralo na vrijeme.

22.7.2013.
11:01
VOYO logo

"Istra je bila prazna do prije koji dan, sada ima gostiju. Možda se nije moglo nešto posebno napraviti na talijanskom tržištu, ali Njemačka i Rusija nisu smjele podbaciti. Posebno ne Rusija. Ta se stvar s vizama trebala odraditi bitno prije, početkom ožujka, a ne kada je sve bilo gotovo. Sezona je jako loša jer se nije reagiralo na vrijeme. Meri Matešić ne bih ponovo birao, a s Lorencinom ne komuniciram'', rekao je bivši ministar Veljko Ostojić za Forum.tm.

"Promocija turističke 2013. nije ni odrađena. A ono što je i odrađeno, napravljeno je s materijalima starim tri godine, što je nedopustivo. Uglavnom s motivima Raba, jer naša direktorica jako voli Rab. Sve je napravljeno diletantski", kazali su za Forum.tm brojni sugovornici iz turističke branše osvrćući se na prošlotjedni tekst u kojem se ukazuje na to da će ovo biti najgora sezona još od 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Matešić može funkcionirati samo ako je netko vodi'

Dakle, ne samo da u promidžbene svrhe nije iskorišten ulazak Hrvatske u Europsku uniju, nego je i kampanja promocije turističke godine odrađena aljkavo i ispod svake razine. Takvo što nije se događalo ni u ratnim i poratnim godinama.

Zanimljiv je, međutim, odgovor na pitanje bi li bivši ministar, koji bi sada itekako dobro došao u spašavanju situacije, ponovo izabrao Meri Matešić za čelno mjesto Glavnog ureda HTZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Meri Matešić može funkcionirati samo ako je netko vodi. Sada je izgubljena, preplašena i sama. Sve promjene koje je trebala napraviti morala je obaviti u ožujku, a ne sada u srcu sezone. Ovo je kontraproduktivno", kazao je Ostojić.

"Povodom današnjeg natpisa u Forumu.tm u cijelosti demantiram moju navodnu izjavu vezanu za (ne)komunikaciju s ministrom gosp. Lorencinom i izbor direktorice Glavnog ureda HTZ-a gospođe Meri Matešić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ja to nikada nisam izjavio", naveo je bivši ministar turizma Veljko Ostojić u demantiju poslanom Ministarstvu turizma i novinaru spornog članka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo