KAOS U SABORU: / Propale dvije sjednice odbora, na klubu zastupnika Mosta dernjava, Kovačić galamio na kolege

Image

Sjednice dvaju saborskih odbora jutros su propale zbog nedostatka kvoruma.

17.10.2016.
10:57
VOYO logo

Dvije sjednice saborskih odbora koje su bile zakazane za jutros - su propale. Naime, na sjednici Odbora za zakonodavstvo nisu se pojavili zastupnici Mosta koji su ujedno bili i predlagatelji zakona.

Pojavio se samo Ivan Kovačić koji je također kasnio nekoliko minuta. On je novinarima rekao kako je tek jučer u 18 sati dobio obavijest SMS-om da Odbor počinje u 8.30 te da pretpostavlja da je to razlog zašto ostali kolege iz njegove stranke nisu stigli. 'Ja sam bio predlagatelj Zakona o financiranju političkih stranaka na Odboru za zakonodavstvo, a kako sam i ja sinoć tek dobio poruku, evo, sinoć u 18.22, najvjerojatnije je da je netko bio kod kuće i nije vidio poruku. Kasno smo obaviješteni o održavanju Odbora za zakonodavstvo. Pretpostavljam da osoba koja je trebala biti izlagatelj zbog toga nije došla', rekao je Kovačić, ali nije znao odgovoriti kako su onda svi ostali članovi Odbora osim Mostovih zastupnika, uspjeli doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ovo ujedno znači i da se na sjednici Sabora vrlo vjerojatno neće raspravljati o izmjenama Ovršnog zakona, jer nije prošao raspravu na Odboru.

Image
PERNAROV SHOW U SABORU! Petrov ga potjerao s govornice, ovaj mu odbrusio: /

'Čestitam vam na demokraciji!'

No, kako javlja N1, iz kluba zastupnika Mosta, čulo se glasno negodovanje i galama Ivana Kovačića koji očigledno nije bio presretan njihovim nepojavljivanjem na Odboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i kako je Božo Petrov u intervjuu prije nekoliko dana za Jutarnji list rekao kako će Sabor, ako treba, raditi i 48 sati u komadu te da ga ne brinu nikakve prijetnje opstrukcijama. Sad se, pak, čini kako opstrukcije, namjerne ili slučajne, dolaze upravo iz njegovih redova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čelnik HDZ-a Andrej Plenković prokomentirao je odgodu sjednice Odbora za zakonodavstvo zbog nedolaska Mostovih predlagača riječima kako je na svakom klubu da vodi računa o dolascima i disciplini.

"Svi HDZ-ovi zastupnici su bili i na sjednici Kluba i na sjednici saborskih odbora. Na svakom je klubu da vodi računa o dolascima, diciplini, nazočnosti, u krajnjoj liniji sadržaju i argumentima zastupnika u raspravama", rekao je Plenković nakon sjednice HDZ-ovog saborskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za obrazloženje 'mostovaca' kako nisu dobili pozive za sjednicu Odbora za zakonodavstvo Plenković je rekao da on takvih saznanja nema. "Mislim da će se uhodati. Ponedjeljak je ujutro i znate da nije baš uobičajeno da Sabor ima ponedjeljkom toliku aktivnost kao što je sada i sve će se to riješiti", zaključio je Plenković.

Kvoruma nije bilo ni na Odboru za Ustav s kojeg su se ustali oporbeni članovi zbog sastanka kluba zastupnika. A govoreći o klubu zastupnika SDP-a, predsjednik Kluba, Zoran Milanović, nije se pojavio na sastanku kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napomenimo i kako je Božo Petrov, dopunom dnevnog reda, kao 8. točku uvrstio predstavljanje Vlade i glasovanje o povjerenju istoj.

Image
Image

Odbor za Ustav

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo