KAOS U SABORU: / Batinić popljuvao sve redom, Beljak mu nije ostao dužan: 'Vi ste se prodali na najsramniji način'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sa ciljem da obrani ministricu Divjak i kurikularnu reformu, Milorad Batinić je iskoristio priliku za slobodni govor ured rasprave

27.9.2018.
14:43
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Usred rasprave o poreznoj reformi zastupnici su uzeli vrijeme za slobodni govor, a HNS-ov Milorad Batinić svoju je iskoristio da obrani kurikularnu reformu i 'spusti' kolegama zastupnicima.

'Činjenica je da je profesorica i znanstvenica Blaženka Divjak prva ministrica koja je reformu obrazovanja dovela do učionice. To su činjenice', ustvrdio je Batinić, piše tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri stranke, jedna stanka

'Kad vi izgovarate riječ reforma, onda ona ima dijametralno suprotno značenje, a imali ste dvije godine u Vladi potvrditi se', odgovorio je Batinić Mostu na optužbe da je HNS privatizirao reformu obrazovanja.

'Mislim da još uvijek imate slogan - 'Vjera u Boga i seljačka sloga', a kažete da zaglupljujemo ljude jer je vjeronauk u školama. Vi vrijeđate vjernike i njihov izbor. vjeronauk u školama nema veze s Ministarstvom obrazovanja, nego je posljedica Vatikanskih ugovora. Ili to ne znate ili svjesno manipulirate javnošću', poručio je Batinić HSS-u, piše tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrastu je pak poručio da HNS djecu nikada neće učiti da je Zemlja ravna ploča i da neće koristiti kurikulume iz 16. stoljeća.

'Koalicija kaosa'

'Bit ću možda malo i prestrog no desilo se nešto u sabornici vezano uz obrazovnu reformu. Pošto se nije ostvarila Amsterdamska koalicija, možda bi bilo dobro da formirate koaliciju kaosa', kazao je Batinić i dodao 'Da, ministrica Divjak radi na reformi i to joj je omogućio HNS, što god vi milili o tome. Struka je pobijedila, struka će nastaviti raditi na reformi dok god je HNS zadužen za nju. HNS i ova Vlada stvaraju obrazovni sustav koji će hrvatsku vući naprijed. I zato, ni lijevo ni desno, nego samo naprijed', kazao je Batinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno na listi

'Evo, zahvalit ću se Vrdoljaku, Srećku Ferenčaku, Tomislavu Sauchi za tu reformu kojoj svjedočimo svakog dana. Hvala im što su isporučili 14 tableta sveukupno i što su udžbenici isporučeni na vrijeme najsiromašnijima', odgovorio je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja Batiniću, piše tportal.

HSS-ov Krešo Beljak podsjetio je javnost da je a izborima 2016. HNS bio na listi s HSS-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Prozivaju me oni koji su tada kritizirali nazadnost HDZ-a i nazadnost obrazovanja. Izmislili su Divjak. Vaša reforma je HEP i zauzimanje dobro plaćenih mjesta u HEP-u i Janafu. Vi ste se na najsramniji način prodali HDZ-u', izjavio je Beljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ne radite ništa, ne postojite. Pustite HSS na miru. Nisam se mislio javiti, ali povukli ste me za jezik. Mislili ste da ću šutit?', vikao je Beljak. 'Zajedno smo se borili na izborima. Vi zaglupljujete cijele generacije mladih ljudi kako bi HDZ dobio birače. To su vaše reforme. Vi ste sramota hrvatske politike'.

Batinić je zatražio i povredu poslovnika, no predsjedavajući Božo Petrov zaključio da je bilo samo iznošenja mišljenja na koje svaki zastupnik ima pravo, piše tportal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike