opći metež / Kaos na sjednici Općinskog vijeća u Ražancu: mještani se potukli s HDZ-ovcima

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Sjednica Općinskog vijeća u Ražancu kraj Zadra u ponedjeljak navečer okončana je općom tučnjavom mještana i vijećnika HDZ-a

20.7.2016.
10:09
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Međusobni obračuni, napadi razjarenih mještana prvenstveno na vijećnike oporbenog HDZ-a, šaketanja, udaranja i padanja po podu glavni su epilog sinoćne sjednice Općinskog vijeća Ražanaca koja je trebala biti nastavak prekinute sjednice prošlog četvrtka, prenosi Zadarski list.

Predsjednik vijeća Vladimir Kovačević iz HSP AS je umjesto u općinskoj vijećnici sazvao sjednicu u prostoru knjižnice zbog, kako je prije početka kazao, velikog interesa mještana općine Ražanac, a i zbog invalidnih osoba kojima je pristup knjižnici osiguran u odnosu na vijećnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred knjižnice okupilo se preko stotinjak nervoznih stanovnika, među kojima i majki s malom djecom, koje su željele nazočiti sjednici.

 Nakon što je utvrđeno da sjednici nazoči svih trinaest vijećnika, predsjednik Kovačević  je dao na usvajanje prijedloga odluke o davanju suglasnosti novog aneksa ugovora Osnovne škole Juraj Baraković s ciljem otvaranja Dječjeg vrtića koji je izgrađen i stoji zatvoren već devet mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za prihvaćanje istog ruku su podignula petorica vijećnika vladajućeg HSP AS, dok su šestorica HDZ-ovih i dvojica HSP AS ostala suzdržana. Nakon što su dvojica članova stranke na ovaj način opstruirali donošenje odluke, predsjednik Kovačević je kazao kako zaključuje.

Kad su vijećnici HDZ-a krenuli prema izlaznim vratima na njih su nasrnuli razjareni mještani. Nastao je totalni metež i kaos u dvorani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo